Ειδησεογραφικό site

Πειθαρχική δίωξη για τον σωφρονιστικό υπάλληλο που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

1

Τέθηκε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων του

Υπαρχιφύλακας των φυλακών Πατρών συνελήφθη χθες μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και δωροδοκία και δωροληψία.

Σε έρευνα που ακολούθησε στη φυλακή, βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και μικρή ποσότητα κάνναβης (0,6 γραμμ.).

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε ήδη την πειθαρχική διαδικασία κατά του εν λόγω σωφρονιστικού υπαλλήλου και έχει απευθύνει ταυτόχρονα ερώτημα για τη θέση του σε αργία. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε τον διωκόμενο υπαρχιφύλακα σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενεργοποιείται η διαδικασία πειθαρχικής έρευνας από εισαγγελικό λειτουργό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών και άλλων σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Τέλος, η πρόχειρα γραμμένη ανακοίνωση του υπουργείου κλείνει με την εξής παράγραφο: «Τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη φυλακή· σ’ αυτό δεν υπάρχει ουδεμία ανοχή. Η πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη φυλακή με ελέγχους, αλλά και με προγράμματα απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά διώκεται και τιμωρείται άμεσα όπως ορίζει ο νόμος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.