Ειδησεογραφικό site

Πιερρακάκης: «Αρκετά πια με τη διαχείριση των συμβόλων του εμφυλίου και της δικτατορίας»

89

«Ο κόσμος τρέχει, και είτε θα τρέξεις και εσύ είτε θα επιλέξεις την ακινησία. Δεν μπορεί να εγκλωβιστούμε σε αυτήν τη ρητορική» πρόσθεσε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι «η επαναστατικότητα είναι στον πυρήνα της επιστημονικής σκέψης», αλλά αυτή «μεταφράστηκε πολλές φορές λανθασμένα σε »επαναστατική γυμναστική», σε χτίσιμο κομματικών στρατών μέσα στα πανεπιστήμια». Τα ανώτατα ιδρύματά μας, είπε, θα πρέπει να απελευθερώσουν το σπουδαίο δυναμικό, τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχουν, καθώς είναι ο σπουδαιότερος μηχανισμός μείωσης ανισοτήτων στην Ιστορία, ο ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας στην Ιστορία.

«Ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να τρέξουμε μπροστά, με δεδομένο ότι έχουμε τάσεις που επιταχύνουν τα πράγματα και εμείς πρέπει να κάνουμε τις δικές μας επιλογές» ανέφερε ο υπουργός, και τόνισε: «Σίγουρα η λέξη »προσαρμογή» δεν ακούγεται ευχάριστα. Δεν είναι μία ευχάριστη λέξη, ειδικά για έναν νέο. Δεν πρέπει να προσαρμοστούμε. Η λέξη-κλειδί, όμως, είναι να μιμηθούμε, να διδαχθούμε, να δούμε τι κάνουν οι άλλοι καλά, και κυρίως να ηγηθούμε. Γιατί μπορούμε. Δεν είναι αμετροεπές να το πούμε: Μπορούμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού»

Τα σχόλια είναι κλειστά.