Ειδησεογραφικό site

Πέθανε ο μικρότερος αδερφός του Σωτήρη Πέτρουλα – Το ΠΑΣΟΚ τον αποχαιρετά «με βαθύ σεβασμό και οδύνη»

53

Έφυγε από τη ζωή ο οικονομολόγος Παναγιώτης Πέτρουλας, ο μικρότερος αδερφός του Σωτήρη Πέτρουλα, του φοιτητή που δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου 1965 (Ιουλιανά). Το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη Πέτρουλα θα πουν φίλοι και συγγενείς στην πολιτική του κηδεία που θα πραγματοποιηθεί στη Ριτσώνα αύριο Τρίτη στις 09:30 το πρωί.

«Με βαθύ σεβασμό και οδύνη αποχαιρετούμε τον Παναγιώτη Πέτρουλα, που εργάστηκε άοκνα και τίμησε με την πολιτική του δράση τη Δημοκρατική Παράταξη. Ήταν ο μικρότερος αδελφός του Σωτήρη Πέτρουλα, του δολοφονημένου φοιτητή στα Ιουλιανά του 1965, αποτελώντας τον προσωποποιημένο δεσμό του Κινήματός μας με τη γενιά των αγώνων του 1-1-4 και του Ανένδοτου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Διαπεπής οικονομολόγος, σπούδασε στη Μόσχα και τη Στοκχόλμη,απ’ όπου και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση του Σήφη Βαλυράκη από τις φυλακές του καθεστώτος Χότζα» προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Υπηρέτησε στο οικονομικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982 και διετέλεσε, μεταξύ άλλων, γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων με υπουργούς τους Γ. Γεννηματά, Ι.Φλώρο, Γ.Α. Μαγκάκη και Α. Κακλαμάνη, κυβερνητικός επίτροπος στο ΙΚΑ κατά την παραπάνω περίοδο και πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόεδρος του ΝΑΤ, Διοικητής του ΟΓΑ και σύμβουλος της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Ο Παναγιώτης Πέτρουλας αποτελούσε υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού και κομματικού στελέχους με επιστημονική επάρκεια και αφοσίωση στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση

Τα σχόλια είναι κλειστά.