Ειδησεογραφικό site

Πέμυ Ζούνη: Ζητώ «»τεράστια συγγνώμη» για την υπόθεση με τον Ανγκ Λι

31

Επιστολή «συγγνώμης» δημοσίευσε η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη, που «πρωταγωνίστησε», άθελά της όπως υποστηρίζει, σε μια απίστευτη υπόθεση. Η ίδια με συνεντεύξεις της, αλλά και η εταιρεία παραγωγής «Point Blank Ltd» είχαν ανακοινώσει πως την σκηνοθεσία της παράστασης «…Και Ιουλιέτα», που επρόκειτο να ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, είχε αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λι.

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα, δημοσιοποιήθηκαν μαζί με το δελτίο τύπου της παράστασης, φωτογραφίες της Πέμυς Ζούνη με τον Ανγκ Λι, που αποδείχθηκε πως ήταν προϊόν photoshop, με την εταιρεία να δηλώνει πως η επεξεργασία των φωτογραφιών έγινε εν γνώσει των δύο καλλιτεχνών και μάλιστα στο πλαίσιο του concept της παράστασης.

Τότε είχαν όλα τα μέρη παραδεχθεί πως ο διάσημος σκηνοθέτης δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά δήλωναν πως η σκηνοθεσία έγινε μέσω βίντεο και skype.

Μερικές ημέρες αργότερα όμως, έρχεται η επιστολή της Πέμυς Ζούνη να… περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η ίδια ζητά «τεράστια συγγνώμη» από το Ίδρυμα Κακογιάννης, τους συντελεστές της παράστασης και προς «όλους αυτούς απέναντι στους οποίους αποδείχθηκα ανακόλουθη», όπως αναφέρει, ενώ ενημερώνει πως ήδη έχει κινηθεί δικαστικά κατά όσων την εξαπάτησαν.

Η ηθοποιός πάντως δεν αναφέρει επακριβώς σε ποιο βαθμό και ως προς ποια στοιχεία εξαπατήθηκε, ενώ επιφυλάσσεται να αποκαλύψει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτό «εν καιρώ».

Ολόκληρη η επιστολή της Πέμυς Ζούνη:
«Όταν έκανα τις ανακοινώσεις για τη συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λη, όταν μιλούσα ανοιχτά σε συνεντεύξεις για τα συμβόλαια με το εξωτερικό, πίστευα βαθιά και ακλόνητα ότι όλα ήταν αλήθεια. Ανέλπιστο δώρο, αλλά και απόλυτη αλήθεια.

Συναίνεσα στη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών, πιστεύοντας, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι είχαν αποσταλεί από τον σκηνοθέτη, η πραγματική άφιξη του οποίου, λίγες μόνο μέρες αργότερα, θα έκανε το λάθος μικρό κι ασήμαντο.

Ακόμα και μέχρι πριν από πολύ λίγες μέρες, ακόμα και μετά την απουσία του κ. Ανγκ Λη από τις πρόβες και την πρεμιέρα, πίστευα ότι οι εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις που λάμβανα ήταν δυσάρεστες, αλλά αληθινές.

Μόλις πριν από ελάχιστες μέρες άρχισε να αποκαλύπτεται η μεγάλη εξαπάτηση. Ήδη φυσικά η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Τεράστια η πλάνη, τεράστια η ευθύνη μου, τεράστια κι η συγγνώμη μου:

Στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ που φιλοξένησε την παραγωγή της παράστασης και δεν είχε λόγους να με αμφισβητήσει.

Στους συντελεστές της παράστασης, που με εμπιστεύτηκαν.

Σε όλους αυτούς απέναντι στους οποίους αποδείχθηκα ανακόλουθη.

Δουλεύω στο θέατρο 35 χρόνια. Σοβαρά και έντιμα.

Δεν επικαλούμαι τον πρότερο έντιμο βίο μου.

Επικαλούμαι την κοινή λογική –που εγώ έχασα πρόσκαιρα,κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που θα δημοσιοποιηθούν από εμένα εν καιρώ- ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να αυτοκαταστραφώ, χρησιμοποιώντας εν γνώσει μου έναν τόσο σημαντικό σκηνοθέτη,χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Είμαι βέβαιη, ότι όταν όλη η αλήθεια ξετυλιχθεί, θα χρεωθώ ένα μεγάλο πλήγμα στην ευθυκρισία μου. Αλλά –το πιο σημαντικό- θα διαψευσθεί κάθε υπόνοια δόλου και οποιαδήποτε ενεργή συμμετοχή μου σε αυτή την υπόθεση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.