Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Στροφή στην καθημερινότητα με επιθέσεις σε ΝΔ

62

Στροφή στην καθημερινότητα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα διατηρήσει την «σκληρή γλώσσα» απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά την ώρα που στα μέσα της εβδομάδας συνεδριάζει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Το ΠΑΣΟΚ αξιακά και διαχρονικά έχει ταχθεί υπέρ των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της εξάλειψης κάθε μορφής διακρίσεων», αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Χαριλάου Τρικούπη λίγες μέρες πριν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάνοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γλαβίνας ο οποίος ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή: «δεν μπορεί ο κ. Πατέλης να επιτίθεται εναντίον της αντιπολίτευσης και του κ. Ανδρουλάκη, οι οποίοι εν τέλει θα είναι αυτοί, που θα ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιθυμούσε τη συναίνεση, θα την έχτιζε μέσα από μια άλλη διαδρομή συζητώντας για παράδειγμα το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου με την αντιπολίτευση, ώστε να προκύψει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εδώ βλέπουμε να ακολουθείται ο αντίθετος δρόμος. Ο κ. Μητσοτάκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο κ. Πατέλης επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας παράλληλα τις ψήφους μας. Δεν είναι αντιφατικό; Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι, γιατί αποτελεί αξιακή μας θέση η ισότητα στον γάμο» (Open). «Η τακτική της Νέας Δημοκρατίας είναι οι βουλευτές να μην ψηφίζουν, οι Υπουργοί να μην ψηφίζουν και το ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά έχει ψηφίσει όλες τις ρυθμίσεις, να πρέπει να απολογηθεί στη Νέα Δημοκρατία, στον κ. Πατέλη και στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος κάποτε έγραφε βιβλία κατά της ομοφυλοφιλίας», ανέφερε στην συνέχεια ο κ. Γλαβίνας.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση του κατά του Γιώργου Φλωρίδη«Και ενώ δεν έχουμε ακούσει δημόσια τη θέση του κ. Φλωρίδη, χθες με ένα ΦΕΚ οι αρμοδιότητες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ πέρασαν στον Υπουργό Επικρατείας, κ. Σκέρτσο. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε μια δημόσια δήλωση του κ. Φλωρίδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», λένε στο ΠΑΣΟΚ

Κοινωνική ατζέντα 

Με τις πρόσφατες περιοδείες του στην Πελλοπόνησο ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε ότι προτεραιότητα για τον ίδιο και το κόμμα του είναι η ανάδειξη της κοινωνικής ατζέντας με αιχμή τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών και επίκεντρο την ακρίβεια, τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, τη στεγαστική και ενεργειακή κρίση. Πάνω σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα θα συνεχιστεί και η αντιπολιτευτική τακτική το επόμενο διάστημα. «Να παράγουμε έναν αξιόπιστο και σοβαρό λόγο. Να μιλάμε με ειλικρίνεια και να μην κάνουμε μικροπολιτική. Να προσεγγίζουμε τα προβλήματα με ρεαλισμό και να είμαστε φυσικά πάντα σύμφωνοι με τις αξίες και τις αρχές μας» ήταν άλλωστε το μήνυμα που έστειλε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα

Τα σχόλια είναι κλειστά.