Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Πρόβα ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές -Υποψήφιοι και ονόματα

648

Η εκλογή γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα την Κυριακή, κλείνει και τις τελευταίες μείζονες εκκρεμότητες στο κόμμα.

Το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, η σύσταση της δομής του κόμματος έχει καθυστερήσει και πάει πιο πίσω τη διαδικασία αυτή, καθώς εκκρεμούν ακόμη διαδικαστικά ζητήματα: Η ΕΔΕΚΑΠ δεν έχει ακόμη πιστοποιήσει τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Φιλόδοξος στόχος είναι περί τα τέλη Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος βασικός κύκλος επαφών με τους υποψήφιους σε όλη τη χώρα, ώστε να συγκροτηθούν τα εκλογικά ψηφοδέλτια υπό τον φόβο εκλογικού αιφνιδιασμού.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, πρόβα ψηφοδελτίων για τις επόμενες εθνικές εκλογές
Ωστόσο, τα αποτελέσματα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αντανακλούν ως έναν βαθμό και τις προθέσεις των υποψηφίων να πολιτευτούν και αποτέλεσαν ένα είδος πρόβας τζενεράλε για την κάθοδο νέων αλλά και έμπειρων στελεχών.

Έτσι:

Από την Α’ Αθηνών, νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές η Ρωξάνη Μπέη από τη μεριά των προεδρικών, ο Δημήτρης Οικονόμου και η Ζέφη Δημαδάμα από το στρατόπεδο των παπανδρεϊκών.

Η Ρωξάνη Μπέη

Η Ρωξάνη Μπέη

Στον Νότιο Τομέα, εκτός από τη νυν βουλευτή Τόνια Αντωνίου, θα ριχθούν στη μάχη του σταυρού ο τρίτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Αναστασία Σιμητροπούλου, καθώς και ο Γιώργος Πεταλωτής.

 

Ο Στέφανος ΞεκαλάκηςΟ Στέφανος Ξεκαλάκης

Στον Βόρειο Τομέα, εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Βλάχου, ενός από τους ισχυρούς υποστηρικτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τη μάχη του σταυρού στον Βόρειο Τομέα θα δώσει η πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Β’ Αθηνών, Μιλένα Αποστολάκη.

Η Μιλένα Αποστολάκη επανακάμπτει δυναμικά στο ΠΑΣΟΚ, μετά από χρόνια απουσίας, και θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές
Στην ΚΕ εκλέχθηκε και η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στην περιοχή, όπως και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

 

Ο Παναγιώτης Βλάχος

Ο Παναγιώτης Βλάχος

Στην Ανατολική Αττική, έχει ήδη προαναγγείλει την κάθοδό του ο απερχόμενος γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και δύο ακόμη ανερχόμενα στελέχη της νεότερης γενιάς, όπως η Βάσια Αναστασίου και ο Γιάννης Σμέρος.

 

Η Βάσια Αναστασίου

Η Βάσια Αναστασίου

Στη Δυτική Αθήνα και απέναντι στη Νάντια Γιαννακοπούλου θα είναι υποψήφιοι ο Μιχάλης Καρχιμάκης (6ος σε ψήφους στην ΚΕ και πρώτος παπανδρεϊκός) και ο προεδρικός Ηρακλής Δρούλιας, που σημείωσε επίσης υψηλή επίδοση στην κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής (30ός).

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης

 

Ηρακλής Δρούλιας

Ηρακλής Δρούλιας
Στην Α’ Θεσσαλονίκης το βασικό δίπολο των επόμενων εκλογών αναμένεται να είναι ανάμεσα στον Χάρη Καστανίδη και τον αντιδήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Αντώνη Σαουλίδη, από τη γενιά των 40άρηδων που βρίσκεται κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη και στις εκλογές του 2019 υπολειπόταν περίπου 1.000 ψήφους από τον Χάρη Καστανίδη.

 

Αντώνης Σαουλίδης

Αντώνης Σαουλίδης
Στη Β’ Θεσσαλονίκης, απέναντι στον νυν βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη θα τεθεί ο διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, και μέλος της νέας ΚΕ.

 

 

Ο θανάσης Γλαβίνας

Ο Θανάσης Γλαβίνας

Στην Κοζάνη, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, που εκλέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του νομού.
Στη Λακωνία θα είναι υποψήφια η κόρη του Λεωνίδα Γρηγοράκου, Νάγια, που εκλέχθηκε επίσης στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.

 

Η Νάγια Γρηγοράκου

Η Νάγια Γρηγοράκου
Στην Αργολίδα, εκτός του νυν βουλευτή Ανδρέα Πουλά, ακούγεται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψυχογυιού, που εκλέχθηκε σε καλή σειρά στην Κεντρική Επιτροπή.
Στην Καρδίτσα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, ο οποίος ήρθε 5ος στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή.
Στα Χανιά, επίσης, η Λίτσα Κουρουπάκη που εκλέγεται στη νέα Κεντρική Επιτροπή

Τα σχόλια είναι κλειστά.