Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Ο Θανάσης Γλαβίνας αναλαμβάνει νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

45

Ο Θανάσης Γλαβίνας αναλαμβάνει τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Γλαβίνας διετέλεσε την περίοδο Ιανουαρίου 2022 – Απριλίου 2023 Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε παρακάτω το βιογραφικό του πολιτικού από τη Θεσσαλονίκη που περιλαμβάνεται στον προσωπικό του ιστότοπο:

«Γεννήθηκα το 1987 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, του Δήμου Λαγκαδά, από την μεριά του πατέρα μου, Γιάννη Γλαβίνα, και από το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θέρμης, από την πλευρά της μητέρας μου, Παρθένας Παπαδοπούλου, ενώ έχω μία αδελφή, τη Μάγδα.

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Νομικής Κομοτηνής, στο Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης, έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης της Γερμανίας, όπου έλαβα, μάλιστα, υποτροφία από την Ομοσπονδιακή Βουλή και εργάστηκα για μερικούς μήνες στο γραφείο βουλευτή του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

glavinas_Thanasis

Σήμερα, είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Κομοτηνής. Έχω εργαστεί ως ωρομίσθιος συνεργάτης στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής της Νομικής Κομοτηνής, πραγματοποιώντας φροντιστηριακά μαθήματα, ενώ συμμετείχα ως διδάσκων στην θεωρητική εκπαίδευση σωμάτων ασφαλείας στη Σχολή Αστυφυλάκων του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, σε νομικά μαθήματα. Στο πλαίσιο της εκπόνησής της διδακτορικής μου διατριβής, ως επισκέπτης διδακτορικός φοιτητής με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Γκρατς της Αυστρίας, πραγματοποίησα έρευνα σχετική με το θέμα της διατριβής μου, ενώ παρακολούθησα και μαθήματα Αυστριακού Δημοσίου Δικαίου.

Ακόμη, έχω εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος στη γενέτειρά μου, Θεσσαλονίκη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μου από το 2012, αλλά και ως συνεργάτης σε φορείς που ασχολούνται με την προστασία αιτούντων ασύλου. Παράλληλα, εργάστηκα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πεδίο της Μετανάστευσης και της Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όσο για την πολιτική, ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου, ήδη από μικρή ηλικία. Μεγάλωσα, εξάλλου, σε ένα «πολιτικό σπίτι», καθημερινός μάρτυρας πολιτικών συζητήσεων και με πλήθος πολιτικών εφημερίδων γύρω μου, λόγω της έντονης δράσης του πατέρα μου, Γιάννη Γλαβίνα, βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1981 ως το 1996. Έτσι, είχα πάντοτε έντονο ενδιαφέρον για τα πολιτικά ζητήματα και τη δύναμη της πολιτικής να διαμορφώνει και να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Από πρωτοετής φοιτητής εντάχθηκα στην Π.Α.Σ.Π. της Νομικής Κομοτηνής και εκλέχθηκα γραμματέας της οργάνωσης δύο φορές, στα χρόνια 2007-2009. Έκτοτε συμμετέχω ανελλιπώς στις διαδικασίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και είμαι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ήδη από το 2018»

Τα σχόλια είναι κλειστά.