Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Ο στόχος της δεύτερης θέσης στις Ευρωεκλογές και τα πρώτα 8 ονόματα για το ψηφοδέλτιο

71

Με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ραγδαίες και με τον σχηματισμό των «11» να παίρνει σάρκα και οστά χθες, στο ΠΑΣΟΚ κάνουν τον δικό τους προγραμματισμό για τις Ευρωεκλογές.  

Οι πάντες στο Κίνημα γνωρίζουν ότι για να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την εξουσία – στόχος που έχει τεθεί – στις εθνικές κάλπες θα πρέπει όχι μόνο να είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές, όπως το παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή αλλά να έχει και μεγάλο ποσοστό.

Για να το πετύχει αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει μεγάλο βάρος στο ευρωψηφοδέλτιο – το οποίο τελικώς αποσαφηνίστηκε από τον Πρωθυπουργό πως θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια – για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ της εφημερίδας (16/11/2023) για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει εκλογικό ταβάνι, ωστόσο οι πάντες θα έβλεπαν ευχάριστα ό,τι περισσότερο από 17%, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή στις τελευταίες εκλογές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δηλώνει σίγουρος για την εκλογική επιτυχία του κόμματός του, καθώς όπως υποστηρίζει: «Άνοιξε ένας νέος πολιτικός κύκλος για μας. Ενα κόμμα, που οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ότι έκλεισε τον κύκλο του, επανέρχεται σύγχρονο, με νέα πολιτικά πρόσωπα, με σύγχρονες ιδέες, με αξιοπιστία, χαμηλούς τόνους και πολλή δουλειά στην κοινωνία». 

Από τα τέλη του Οκτωβρίου ο τρόπος με τον οποίο θα συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο θα μοιάζει με αυτό του εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Στελέχη δηλαδή με δυναμική, με κατάρτιση και προτάσεις, τα οποία μπορούν επάξια να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες στην Ευρώπη.

Τα ονόματα που παίζουν ψηλά

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως πιθανά να δώσουν την μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών είναι σύμφωνα με πληροφορίες αυτά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου, του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή (ήταν υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές), της δικηγόρου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Ελένης Χρονοπούλου, του μέλους της Κ.Ε. Κώστα Κατσανέβα (εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου).

Επίσης πολύ ψηλά παίζουν τα ονόματα του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Δανάης Τσάκαλου, του πρώην Υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, του πολιτευτή στον Βόρειο Τομέα Παναγιώτη Γκανάτσιου. Τέλος, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου. Του μοναδικού Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Στην ευρωλίστα των εκλογών θα συμμετέχουν 42 άτομα

Τα σχόλια είναι κλειστά.