Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Με σημαία την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα για το εκλογικό άλμα

59

Εφόσον το ΠΑΣΟΚ πετύχει στις ευρωεκλογές τους στόχους που έχει θέσει και είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναλάβει από θέση ισχύος τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ένωση της παράταξης, που στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές πια, θα αποτελέσει την εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας, με την οποία και θα κερδίσει τις εκλογές.

Παρά τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται πάλι στην τρίτη θέση (πάνε τα… Δεξιά μαγειρέματα σύννεφο!), πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης εστιάζοντας κυρίως σε τρία σημεία:

Πρώτον, ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται, παρά τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό, ποιος τους  εμπαίζει και ποιος μάχεται καθημερινά γι’ αυτούς.

Δεύτερον, ότι οι ψηφοφόροι διακρίνουν ποιος αρθρώνει έναν ξεκάθαρο προγραμματικό, πραγματικά προοδευτικό λόγο με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις και ποιος προτιμά μια αντιπολίτευση life style, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα της ακρίβειας και των ανισοτήτων. Επισημαίνουν μάλιστα, ότι ο νέος «μεταλλαγμένος»  ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, απευθύνεται κυρίως σε ένα απολιτίκ κοινό που ενδεχομένως να επιλέξει την παραλία αντί της κάλπης.

Τρίτον, ότι ακόμη και οι πιο δύσπιστοι γνωρίζουν πλέον ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει να οικοδομήσει τη σύγχρονη κεντροαριστερά για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Στη Χαριλάου Τρικούπη διαβάζουν και μελετούν τις δημοσκοπήσεις, ωστόσο αποσαφηνίζουν ότι δεν ασκούν πολιτική με βάση αυτές. Υπενθυμίζουν δε, πως σε παρόμοια δημοσκοπική κατάσταση είχαν βρεθεί και λίγο καιρό πριν από τις εθνικές εκλογές, ωστόσο αυτοί οι αριθμοί δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ στην κάλπη και το κόμμα σημείωσε ικανοποιητική άνοδο, αγγίζοντας το 12%.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να πορεύεται με το αφήγημα της «αξιοπιστίας», σε αντίθεση με το  «έλλειμμα σοβαρότητας» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ώστε  να παρουσιαστεί ως το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπολιτευθεί με στιβαρότητα στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ηγεσία του κόμματος δηλώνει, μάλιστα, αποφασισμένη να  δώσει τη μάχη στις ευρωεκλογές με υπεύθυνο, δημοκρατικό και προοδευτικό λόγο, θέτοντας στο επίκεντρο της πολιτικής του τη νέα γενιά μη προνομιούχων, που ζητάει ουσιαστική κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ώστε να κερδίσει και  πάλι την εμπιστοσύνη τους. «Μια κρίσιμη μάχη τόσο για την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά κεκτημένα όσο και για την εσωτερική πολιτική ισορροπία και τάξη», όπως τονίζουν στελέχη του κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.