Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Με περιοδείες απέναντι στην Νέα Δημοκρατία

42

Τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρει να γίνει το ΠΑΣΟΚ η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Οι κεντρικοί στόχοι 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο «κεντρικός στόχος» του ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ δύσκολος και ο πρώτος σταθμός για να επιτευχθεί είναι οι Ευρωεκλογές. Όπως λέει κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος «χρειάζονται ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες θέσεις για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Αυτός είναι ο στόχος μας». Καθόλου τυχαίο δε θα πρέπει να θεωρείται και το γεγονός ότι σε όλες τις παρεμβάσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τελευταίο παράδειγμα οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ψελλίσει κουβέντα για τους αγρότες μέχρι που βγήκαν προχθές στο δρόμο. Περίμενε να βγουν τα τρακτέρ στο δρόμο για να ξυπνήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δει την κατάσταση; Οι αγρότες είδαν την καταστροφή στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και για να μην τη χρεωθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αυγενάκης, οδήγησαν σε παραίτηση τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και ρωτώ: αυτός σχεδίασε την κοινή αγροτική πολιτική; Έχουν αλλάξει τέσσερις προέδρους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργούς στα πέντε χρόνια που κυβερνούν; Συνεπώς υπάρχει μία συνολική αστοχία και χρειάζεται ανασχεδιασμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Δεύτερον, ο ΕΛΓΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή. Οι μεγάλες καταστροφές του παρόντος και του μέλλοντος θα είναι λόγω της κλιματικής κρίσης. Δεν μπορεί σήμερα ένας αγρότης να λέει ότι, επειδή αλλάζουν τα καιρικά φαινόμενα, σε κάποια χρόνια δεν θα έχει σταφύλια για να κάνει κρασί. Πρέπει να τον βάλουμε σε ένα πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας για να χρηματοδοτήσει τον κόπο του και να έχει ένα πλάνο για το μέλλον», είπε ο αρχηγός του Κινήματος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Κόντρα με Μητσοτάκη στη Βουλή  

Με καμπάνιες, ακρίβεια και την ατζέντα της καθημερινότητας να κυριαρχεί στον προεκλογικό αγώνα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλει να χτίσει μία «ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης» με τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το γεγονός ότι ο ίδιος δεν προχωρά σε πολιτικές μεταγραφές – τις οποίες όμως θα κάνει μετά τις ευρωεκλογές – αλλά και στην «εκ των έσω ανανέωση». Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη την εβδομάδα που έρχεται είναι η στεγαστική κρίση. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην ερώτηση του την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. «Την εβδομάδα που έρχεται, θα κάνουμε μια πολύ μεγάλη εκστρατεία για το κόστος στέγασης και τη στεγαστική κρίση, που θα κορυφωθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου για το κόστος στέγαση», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Περιοδείες και Συνέδριο 

Για Φεβρουάριο και Μάρτιο ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα διοργανώσει (αρχές Μαρτίου) ένα μεγάλο συνέδριο στην συμπρωτεύουσα για τις υποδομές που χρειάζεται η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία ευρύτερα, με συγκεκριμένες προτεραιότητες. «Να μπορεί να γίνει η Θεσσαλονίκη μία πόλη φιλική για τον πολίτη, με πράσινο. Να μπορεί η Θεσσαλονίκη να είναι πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων και όχι να ζούμε όσα βιώνουμε με το Flyover, επειδή κάποιοι δεν προτεραιοποίησαν σωστά τις υποδομές της πόλης», είναι το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη

Τα σχόλια είναι κλειστά.