Ειδησεογραφικό site

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Σατανάς φταίει για το σεξουαλικό σκάνδαλο στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία!

3.070

Το Βατικανό εξέδωσε ειδική προσευχή για τους πιστούς, προκειμένου να προσεύχονται κάθε μέρα τον Οκτώβριο, ώστε να εκδιωχθεί ο Διάβολος και να επιστρέψει στην κόλαση μαζί με τα κακά πνεύματα που περιφέρονται στη Γη

Ο Διάβολος ζει, είναι καλά και είναι αυτός που ευθύνεται για το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε στις τάξεις της παπικής εκκλησίας. Τάδε έφη το Σάββατο κατά την ομιλία του στους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος, αναφερόμενος στο σκάνδαλο που ταλανίζει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά την αποκάλυψη ότι εκατοντάδες καρδινάλιοι και άλλοι «εκπρόσωποι» του Θεού, εμπλέκονται σε αμέτρητες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών ανηλίκων αγοριών και κοριτσιών.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ο Διάβολος εργάζεται ασταμάτητα προκειμένου να πλήξει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ότι έχει ξεκινήσει, σε καθημερινή βάση, μία ειδική προσευχή, προκειμένου να τον εκδιώξει από τον κόσμο μας και να τον στείλει από εκεί που ήρθε. Ζήτησε, δε, από τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας σε όλον τον κόσμο να συμβάλλουν με τις προσευχές τους, ώστε ο Σατανάς να εκδιωχθεί.

Οι απόψεις του ποντίφικα για τον Διάβολο

Νωρίτερα, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Ποντίφικας είχε αναφερθεί ξανά στο μεγάλο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει ισχυρές ρωγμές στα θεμέλια του Βατικανού και της παπικής εκκλησίας. Τότε, είχε πει ότι η σεξουαλική βία είναι κατακριτέα και επεσήμανε την ανάγκη η Εκκλησία να διασωθεί από τις επιθέσεις που δέχεται.

Η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε καταστήσει σαφές από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε τα καθήκονγά του το 2013, ότι ο Διάβολος υπάρχει, είναι αληθινός και ότι κινείται συνεχώς ενάντια στους ανθρώπους και τους πιστούς. «Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι ο Διάβολος είναι ένας μύθος, ένα σύμβολο, μία ιδέα ή μία άποψη. Αυτό θα είναι ένα λάθος που θα ρίξει τις άμυνές μας, θα αυξήσει την απελπισία και θα καταλήξουμε να γίνουμε πιο ευάλωτοι», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει δεχθεί καίριο πλήγμα μετά το ξέσπασμα διαδοχικών σεξουαλικών σκανδάλων στις τάξεις της τόσο στη Γερμανία, όσο και στις ΗΠΑ, αλλά και στη Χιλή.

Το κείμενο της προσευχής

Το Βατικανό, πάντως, έχει πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα και συγκεκριμένα έχει ανακοινώσει την προσευχή που θα πρέπει να λένε κάθε μέρα οι πιστοί, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο Σατανάς και να επιστρέψει στον κάτω κόσμο όπου ανήκει.

Τα λόγια που μοίρασε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι τα εξής: «Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μας υπερασπίζεται στη μάχη. Είναι η άμυνά μας απέναντι στην κακία και τις παγίδες του Διαβόλου. Μπορεί ο Θεός να τον επιπλήξει, προσευχόμαστε ταπεινά και το κάνουμε, ω Πρίγκιπα των Ουράνιων Δυνάμεων, με τη δύναμη του Θεού, να σπρώξουμε τον Σατανά στην κόλαση και μαζί όλα τα κακά πνεύματα που περιφέρονται στον κόσμο και αναζητούν την καταστροφή των ψυχών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.