Ειδησεογραφικό site

Οι «ρουκέτες» Σαμαρά προκαλούν αναστάτωση στην κυβέρνηση

31

Μετά από αρκετό καιρό σιωπής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιλέγει μια κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση, λίγο πριν την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα αλλά και την κατάθεση όπως φημολογείται του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, για να ρίξει αιχμηρά βέλη προσωπικά στον πρωθυπουργό προκαλώντας ξαφνικά τεράστια αναστάτωση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Με συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει την πάγια θέση του κατά του ελληνοτουρκικού διαλόγου και προχωράει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Όπως λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στα όσα έγιναν πρόσφατα με την επίσκεψη Ερντογάν στην Γερμανία: “Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα. Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς! Και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι «συζητάμε» μαζί της όσο επιμένει στα νέα τετελεσμένα.”

Ο κύριος Σαμαράς δεν μένει εκεί. Επαναλαμβάνει την φράση του ότι με τον πειρατή δεν συζητάς και αναφέρεται στην φράση κατευνασμός που χρησιμοποίησε πριν λίγες ημέρες και ο Κώστας Καραμανλής σε δική του ομιλία λέγοντας με νόημα και στέλνοντας ευθέως μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. “Κι ο «κατευνασμός» υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος. Λέτε λοιπόν, δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;”

Ο πρώην πρωθυπουργός όμως δε μένει μόνο στα εθνικά θέματα και στην κριτική που ασκεί για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού σε αυτά αλλά επειδή έρχεται και στην εσωτερική πολιτική στέλνοντας πολύ καθαρό μήνυμα ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με το γάμο τον ομόφυλό ζευγαριών.

“Οχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Αλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα «δικαιωμάτων». Από εκεί και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα –για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων– να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Ομως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Εχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα. Οχι «γονέα ένα» και «γονέα δύο»”. Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του υπουργού επικρατείας Μάκη Βορίδη πως αν τεθεί θέμα πειθαρχίας στους υπουργούς της κυβέρνησης εκείνος θα παραιτηθεί. Η παρέμβαση Σαμαρά όπως είναι κατανοητό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και δίνει την απαραίτητη αφορμή προκειμένου κι άλλοι βουλευτές πια να ταχθούν κατά του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σαμαράς στέλνει όμως και τρίτο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσον αφορά την ιδεολογική κατεύθυνση με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση του προειδοποιώντας των ότι εάν συνεχίσει η πολιτική του να στοχεύει αποκλειστικά το κέντρο η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία της. «Η Ν.Δ. δεν κινδυνεύει από τα σημερινά κόμματα που βρίσκονται δεξιότερά της, που άλλωστε δεν εκφράζουν τις νέες αναζητήσεις της κοινωνίας. Κινδυνεύει μόνο από τον εαυτό της. Οταν στοχεύει αποκλειστικά στο Κέντρο, τη στιγμή που η κοινωνία κινείται δεξιότερα, κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία της».

Τα βέλη που ρίχνει ο κ. Σαμαράς προσωπικά στον πρωθυπουργό μια και όλα τα θέματα στα οποία αναφέρεται είναι προσωπικές πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις εντός της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και ήδη προκαλούν την σφοδρή ενόχλησή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος μια και αυτή η παρέμβαση έρχεται να τορπιλίσει την συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στην Αθήνα που θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μάλιστα είναι ακόμη πιο σημαντικό ότι ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται μαζί με τον Κώστα Καραμανλή ως ένα δίδυμο πρώην πρωθυπουργών και πρώην αρχηγών της παράταξης που ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον της χώρας στα εθνικά θέματα αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον ο πρωθυπουργός έχει λανθασμένη άποψη ως προς αυτ

Τα σχόλια είναι κλειστά.