Ειδησεογραφικό site

Οι ευχαριστίες Σκοπιανού βουλευτή προς τον Τσίπρα στα ελληνικά στη βουλή της ΠΓΔΜ

158

Ο Σάμκα Ιμπραΐμοφσκι, που συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θέλησε να δείξει την… ευγνωμοσύνη του  στον  Έλληνα πρωθυπουργό μιλώντας στη γλώσσα του – «Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία, το λένε και οι Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά

Ενώ ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να επιστρατεύει όλες τις ικανότητες πειθούς που διαθέτει για να εξασφαλίσει τις 80 απαιτούμενες ψήφους των βουλευτών και να πετύχει τη συνταγματική αναθεώρηση, υπάρχει κάποιος μέσα στην βουλή της ΠΓΔΜ που συμμερίζεται απόλυτα τον ενθουσιασμό του Σκοπιανού πρωθυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον βουλευτή του κυβερνώνοντος κόμματος των Σκοπίων, Σάμκα Ιμπραΐμοφσκι, ο οποίος σε χθεσινή του τοποθέτηση στη βουλή, κατά την πρώτη μέρα των κρίσιμων συνομιλιών, τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής αλλαγής και της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ιμπραΐμοφσκι ανέβηκε στο βήμα της Βουλής εχθές, Δευτέρα, και υπογράμμισε στους συναδέλφους του ότι δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο στις Πρέσπες.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στον βουλευτή Ίλιγια Ντιμόσκι που νωρίτερα είχε ζητήσει από τη σκοπιανή βουλή να αποσύρει την στήριξή της στην Κυβέρνηση, ο Ιμπραΐμοφσκι είπε χαρακτηριστικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή. Ακόμα και οι Έλληνες το λένε».

«Γι’ αυτό θα μιλήσω ελληνικά. Ευχαριστώ κύριε Τσίπρα. Ευχαριστώ Ελλάδα» πρόσθεσε σε σπαστά ελληνικά ο Σκοπιανός βουλευτής, επαληθεύοντας με αυτόν τον τρόπο την κριτική ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι περισσότερο συμφέρουσα για την σκοπιανή πλευρά, και γι’ αυτό η κυβέρνηση του Ζάεφ έχει λόγο να… ευχαριστεί τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δείτε το στιγμιότυπο σε βίντεο

Τα σχόλια είναι κλειστά.