Ειδησεογραφικό site

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Mόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ»

33

Την πεποίθησή του ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εκφράσει τη προοδευτική παράταξη και να νικήσει τη ΝΔ, εξέφρασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει πει πολλές φορές τι θα κάνει αναφορικά με την επόμενη μέρα των εκλογών. Εγώ δεν ψήφισα την απλή αναλογική που δίνει τη δυνατότητα στην πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να μπορεί να υπερκεράσει τη δυναμική του πρώτου κόμματος» ανέφερε o αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ αναρωτήθηκε ρητορικά γιατί ο κ. Τσίπρας, που θεσμοθέτησε την απλή αναλογική, δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση ηττημένος.

Η απάντηση που έδωσε αναφέρει: «Αυτό μας κάνει να συμπεράνουμε ότι αποδέχεται την ήττα του. Κατά συνέπεια, ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας σήμερα μπορεί να εκφραστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ», τόνισε το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο Open.

Επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αξιολόγηση των κυβερνήσεων του παρελθόντος και επίσης είναι σημαντικό ο ΣΥΡΙΖΑ να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα, αφού δέκα χρόνια τώρα δεν έλεγε απολύτως τίποτε για αυτό. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθέτησε το σύστημα Καραμανλή με κομβικά πρόσωπα, όπως ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενώ παράλληλα υιοθέτησε βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο κ. Κόκκαλης, που αντίκειται στα νομοσχέδια προστασίας και προαγωγής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει όραμα για τη χώρα», είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος
Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα όραμα για τη χώρα την ώρα που βάλλεται από πολλές κρίσεις ταυτόχρονα. Έφερε ως παράδειγμα το τεράστιο πρόβλημα με το ιδιωτικό χρέος και τα funds, θυμίζοντας ότι «τα νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Τώρα, επί ΝΔ, τα funds παίρνουν ακόμα την πρώτη κατοικία των πολιτών. Η μόνη διαφορά απέναντι στα δυο κόμματα και τα νομοθετήματά τους ήταν ο νόμος του ΠΑΣΟΚ που προστάτευε την πρώτη κατοικία», σημείωσε.

Τι είπε για το πλαφόν στην τιμή της ενέργειας
Αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή ενέργειας τόνισε πώς ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να λύσουν το πρόβλημα. «Δεν προτείνουν »κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική», αλλά προστατεύουν τους ηλεκτροπαραγωγούς. Μιλούν γενικά για πλαφόν στην ενέργεια. Αλλά μόνο μέσω του κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική τιμή τα κέρδη δεν θα επιστρέφονται στους ηλεκτροπαραγωγούς», υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Πρέπει να έχουμε θεσμούς που να λειτουργούν αξιόπιστα»
Αναφορικά με τη νέα μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την υπόθεση παρακολούθησης είπε: «Δεν κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη διερεύνηση της παράνομης επισύνδεσης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη και της απόπειρας παρακολούθησής του μέσω του Predator για την εκμετάλλευση πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, αλλά για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στη χώρα. Γιατί επιτέλους πρέπει να έχουμε θεσμούς που να λειτουργούν αξιόπιστα»

Τα σχόλια είναι κλειστά.