Ειδησεογραφικό site

Ο Τσίπρας ονειρεύεται .. τον πράσινο ΗΛΙΟ !

88

«Νέα αρχή» ήταν το κεντρικό σύνθημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσαλονίκης. Όμως στην πραγματικότητα θύμισε ξινά σταφύλια και μάλιστα ούτε καν περσινά. «Νέα αρχή» ήταν το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το 2015, το οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να κάνει «κόπι πάστε», όπως θα έλεγε και κάποιος σύντροφός του.

 

του Κώστα Ξυλούρη

Ο κ.Τσίπρας έδειξε για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Στην απελπισία του ψάχνει να βρει σωσίβιο για να σωθεί από το ναυάγιο το οποίο έχει περιέλθει το κόμμα του. Γιατί σαν καπετάνιος οδηγεί το καράβι χωρίς πυξίδα  με αποτέλεσμα να βρεθεί στα βράχια.

Αναζητεί χρώματα και σύμβολα για να δελεάσει ψηφοφόρους χρησιμοποιώντας την προοδευτική παράταξη ως ναυαρχίδα του, κάτι το οποίο αποδείχθηκε από τη διακυβέρνησή του ότι δεν του ανήκει, αλλά ούτε καν μπορεί να την αντιγράψει.
Δεν έχει την έμπνευση να σκεφθεί έστω ένα σύνθημα, πόσω μάλλον να παρουσιάσει ουσιαστικές προτάσεις και ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ανακουφίσει τις πληγές της κοινωνίας.

Αν μη τι άλλο ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να μάθει να σέβεται αξίες και αρχές που υπηρέτησαν για δεκάδες χρόνια ιστορικά στελέχη, αλλά και ένας λαός που θυσιάστηκε για αυτές τις ιδέες, για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο κύριος Τσίπρας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα, ούτε το υπόβαθρο, για να ανταπεξέλθει σε αυτά τα ιδανικά που πρέσβευε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και με το να προσπαθεί να τον μιμείται συνεχώς, εκτίθεται και το μόνο που θα καταφέρει στο τέλος, είναι να εξελιχθεί σε έναν αποτυχημένο μίμο.

Ο Ήλιος δεν είναι ροζ, αλλά πράσινος και δεν ανεβαίνει με υποκρισίες και ψεύτικες υποσχέσεις, ούτε με συνθήματα που δεν εκφράζουν την παράταξη του κυρίου Τσίπρα.
Αντίθετα, ο ΉΛΙΟΣ ανεβαίνει όταν είσαι πιστός στις ιδέες σου και στις αρχές σου. Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση είναι θολή και δεν αποκαλύπτει ούτε καν με ποιους και με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί. Πρόκειται για ακόμη μία «δημιουργική ασάφεια» όπως έλεγε ένας άλλος, πρώην σύντροφός του.

Και φυσικά, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης με τους «Καμμένους», που παραμένει στίγμα στην ιστορία της Αριστεράς. Όμως οι «Καμμένοι» τελείωσαν! Εκτός και αν ο κ.Τσίπρας έχει βάλει σκοπό να ξεπεράσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό και να μας θυμίσει γιατί έκανε διάσημη ανά τον κόσμο τη λέξη «κωλοτούμπα».

Είναι «ικανός» ακόμη και τον Βελόπουλο να βαπτίσει προοδευτική παράταξη. Με αυτές τις συμμαχίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παλινδρομεί και δεν οριοθετεί για ποια προοδευτική διακυβέρνηση μιλάει ..

Είναι ντροπή και ασέβεια για έναν λαό που επιστρατεύτηκε στους μεγάλους αγώνες για το ΠΑΣΟΚ και την Προοδευτική και  Δημοκρατική Παράταξη με οράματα  για ιδέες, αρχές και αξίες.
Εξάλλου ο κύριος Τσίπρας έδωσε εξετάσεις και απέτυχε παταγωδώς  με τις υποσχέσεις του και τα μυθεύματά του την περίοδο της διακυβέρνησής του.
Και έρχεται σήμερα και διεκδικεί πάλι το χώρο της Κεντροαριστεράς για να καπελώσει το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όμως το βασικό ερώτημα είναι, τι κάνει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και αφήνει περιθώρια για να εισχωρούν λαθρεπιβάτες με τόση ευκολία;

Στο τέλος η ιστορία θα αποδείξει, ότι μάταια προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να ψαρέψουν σε ένα χώρο που έχει γράψει τη δική του ιστορία, με τα μεγάλα λαϊκά στρώματα και με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως αποδεικνύεται ο κ.Τσίπρας έχει εμμονή με το ΠΑΣΟΚ. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι συνεχώς προσκαλεί στελέχη και συντρόφους. Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει είναι, ότι όσοι βρίσκονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι γυρολόγοι, ούτε ψάχνουν καρέκλα για να βολευτούν.
Οι συμφεροντολόγοι που αναδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ  και απέκτησαν επάγγελμα πρώτοι πήδηξαν από το καράβι για να έρθουν σε εσάς.
Αυτούς τους χαρίζουμε!
Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ιδεολόγοι! Οπότε άδικος ο κόπος του να αναζητεί στελέχη   και ψηφοφόρους από την προοδευτική παράταξη.

Ας το καταλάβει όσο είναι νωρίς. Εμείς, μια ομάδα στελεχών, που ενδιαφερόμαστε και αγωνιούμε για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης και παραμένουμε στρατιώτες του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποσκοπούμε σε καρέκλες και οφίτσια, θα δίναμε μια συμβουλή στον κ.Τσίπρα. Είναι πιο εύκολο να έρθει εκείνος στη Χαριλάου Τρικούπη παρά τα σημερινά στελέχη του  Κινήματος Αλλαγής να έρθουν στην Κουμουνδούρου

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.