Ειδησεογραφικό site

Ο Νίκος Ξυλούρης τραγουδά Λουκά Θάνο -Στιγμές με έναν Αρχάγγελο 41 χρόνια πριν

100

Συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη. Όλοι τον θυμούνται αρχαγγελικό, αγνό, αθώο να έρχεται απ’ τη χώρα του Μύθου. Ο Ξυλούρης ερχόταν από τις πανηγύρεις της κρητικής παράδοσης, ως ένας άγγελος-μαντατοφόρος ενός άλλου τρόπου ζωής. Ο Ξυλούρης πριν από λυράρης, πριν από τραγουδιστής, ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος, όπως γράφει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Αυθεντικός εκφραστής μιας πονεμένης γενιάς, ο Νίκος Ξυλούρης συνεργάστηκε με μεγάλους μουσουργούς και υπήρξε ο καλλιτέχνης που γεφύρωσε την ελληνική μουσική παράδοση με την ιστορική συγκυρία της εποχής που μεσουράνησε, μιας εποχής που τον ανέδειξε σε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη με τον συνθέτη Λουκά Θάνο, τον Ανδρέα Αεράκη του Κρητικού Μουσικού Εργαστηρίου «Αεράκης – Σείστρον» και τον Κώστα Ξυλούρη με θέμα την έκδοση ανέκδοτης μουσικής συνεργασίας του Λουκά Θάνου με τον Νίκο Ξυλούρη, μιας δωρεάς του συνθέτη για τα 41 χρόνια.
Ο δίσκος θα περιλαμβάνει τρία ανέκδοτα τραγούδια σε ποίηση Παλαμά, Βάρναλη και Ρίτσου που είχε συνθέσει ο Λουκάς Θάνος με ερμηνευτή

Τα σχόλια είναι κλειστά.