Ειδησεογραφικό site

Νίκος Παπανδρέου: Είχα θυμώσει πάρα πολύ με τον πατέρα μου, συγκρουστήκαμε όταν ήμουν 17 ετών

119

 

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Νίκος Παπανδρέου . Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στην κόντρα που είχε έρθει στο φως ανάμεσα στον ίδιο και τον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Νίκος Παπανδρέου για το νέο του βιβλίο και τον πατέρα του
«Ο κακεντρεχής ή κάποια εφημερίδα μπορεί να πει πως »ο Νίκος θάβει τον Ανδρέα», αλλά ο σωστός που θα διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει ότι πρόκειται για έναν σύνθετο άνθρωπο, με τα καλά και τα στραβά του», είπε αρχικά ο Νίκος Παπανδρέου.

«Τον έχω, ας πούμε, να σκέφτεται τη ζωή του το 1955 στην Καλιφόρνια, στην αρχή του βιβλίου. Ειδυλλιακή η ζωή του, την οποία την παρατάει για να έρθει εδώ, στην Ελλάδα, που είναι μια άλλη ζωή. Τον έχω να σκέφτεται το μέλλον του στο γραφείο του στο Καστρί και να συνομιλεί με τον πατέρα του. Αυτές είναι όλες, για εμένα, μαγικές σκηνές, που τις έχω γράψει, αλλά και μυθιστορηματικές σκηνές», πρόσθεσε στη συνέχεια, επισημαίνοντας πως «δεν ξέρω αν ποτέ συνομιλούσε με τον πατέρα του νοητικά και τι κουβέντες μπορεί να είχαν κάνει, αλλά για το βιβλίο μού φάνηκε πως θα λειτουργήσει. Η αναφορά του Ανδρέα είναι πάντα στον πατέρα του και ο λόγος που μπήκε στην πολιτική ήταν να ευχαριστήσει και να ικανοποιήσει τον πατέρα του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.