Ειδησεογραφικό site

Νeue Zürcher Zeitung: Ο Τσίπρας μεταμορφώθηκε σε οπορτουνιστής

127

«Περισσότερη λάμψη από ουσία στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος άρθρου της ελβετικής εφημερίδας «Νeue Zürcher Zeitung» που υπογράφει ο δημοσιογράφος Μarco Kauffmann Bossart.

«Το πρώην προβληματικό παιδί έχει ξεκινήσει απρόθυμα μία θεραπεία μεταρρύθμισης. Επομένως,η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρά από μία υποτροπή», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:

«Η Αθήνα λάμπει και πάλι. Οι νεοσύστατες εταιρείες δίνουν ζωή στα βιομηχανικά ερείπια, ανοίγουν νέες επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο κερδίζουν τουρίστες.

Ως ανταμοιβή για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των Αθηνών, το ελληνικό κράτος έλαβε ελάφρυνση του χρέους», γράφει ο Ελβετός αρθρογράφος και προσθέτει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μεταμορφώθηκε από κομμουνιστής σε οπορτουνιστής…αυτό όμως ήταν κάτι το αναπόφευκτο. Σύντροφοι που επαναστάτησαν βγήκαν από το δρόμο του αιωνίως χαμογελαστού αριστερού λαϊκιστή».

«Το ιδεολογικό σημείο καμπής στην κυβερνητική πολιτική οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ένστικτο επιβίωσης του Τσίπρα. Ο μάγκας πολιτικός υπέγραψε τον Ιούλιο του 2015 με τους δανειστές τη συμφωνία μόνο και μόνο επειδή δεν είχε άλλη επιλογή. Το γεγονός ότι οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις συνήθως εργάζονται πιο αποτελεσματικά και παρέχουν στον πληθυσμό καλύτερες, φθηνότερες υπηρεσίες αντιφάσκει με το δόγμα της συμμαχίας του με την Ριζοσπαστική Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απρόθυμος να ανακατέψει μια σούπα που την είχαν τα παραδοσιακά κόμματα», προσθέτει το επίμαχο άρθρο.

Η ελβετική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η λανθάνουσα απροθυμία από την ομάδα του Τσίπρα εναντίον των αναπόφευκτων περικοπών, εκδηλώθηκε με μια σειρά από ελιγμούς επιβράδυνσης…

«Πολλοί, πάρα πολλοί ειδικευμένοι νέοι Έλληνες, έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πατρίδα τους. Το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι πάνω από 20% και είναι πολλές φορές πιο δύσκολο στην Ελλάδα να ιδρύσει κανείς μια εταιρεία από ότι στο Λονδίνο ή το Σαν Φρανσίσκο, καταλαβαίνετε γιατί», υποστηρίζει ο Ελβετός αρθρογράφος.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ένωση των Ελλήνων Μηχανικών στο Ντίσελντορφ έχει αυξηθεί σε 900 μέλη. Αν χάσει τόσα πολλά ταλέντα, κάνει κάτι λάθος και πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη κάνοντας αυτοκριτική». Εάν η Ελλάδα θέλει να είναι βιώσιμη, θα χρειαστούν περισσότερες ενέργειες. Χωρίς ένα βαθύ κούρεμα, το βιώσιμο χρέος είναι απατηλό.

«Με την Ιταλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλείται με μια άλλη οικονομική «πυρκαγιά», εξακολουθεί όμως να χρειάζεται μία «πυροσβεστική» παρακολούθηση για την Ελλάδα. Διαφορετικά, δεν πρέπει να εκπλαγείτε αν η κρίση που τελείωσε επίσημα τώρα έρχεται ξανά», γράφει η ελβετική εφημερίδα.

nnz

Τα σχόλια είναι κλειστά.