Ειδησεογραφικό site

Νέο σκάνδαλο με υπογραφή Παππά – Πετσίτη: «Πάρτι» με τα λεφτά της ΕΡΤ

158

Ακόμη μια υπόθεση με οσμή σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά φαίνεται ότι είναι καθ΄ οδόν προς την δικαστική διερεύνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχουν αποσταλεί καταγγελίες σε δικαστικούς λειτουργούς στις οποίες αναφέρεται ότι είχε γίνει πραγματικό «πάρτι» στην ΕΡΤ, κυρίως στα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν πολλές παραγωγές καθώς φαίνεται ότι είχαν διατεθεί περισσότερα χρήματα, που μπορεί να ήταν και σε διπλάσια ποσά ανά επεισόδιο σε σχέση με την ιδιωτική τηλεόραση.

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών όμως μπαίνουν και τα δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων καθώς πολλά καταγγέλλονται και ακούγονται για ποσά που δαπανήθηκαν για τα δικαιώματα τους.  Μάλιστα γίνεται λόγος και για δράση μεσαζόντων ή ανθρώπων που λειτουργούσαν προς ίδιο όφελος.  Φυσικά και σε αυτό το θέμα φιγουράρει το όνομα του Πετσίτη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση των δικαιωμάτων του προηγούμενου παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.  Του Μουντιάλ του 2018.  Στον διαγωνισμό που είχε γίνει τότε υπήρξαν δυο γύροι. Η ΕΡΤ στον πρώτο γύρο είχε καταθέσει προσφορά περίπου 7 εκατομμυρίων. Όπως ήταν φυσικό η FIFA ζήτησε επιπλέον προσφορές.

Μεγάλη προσφορά – έκπληξη

Αυτό είναι σύνηθες σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να πάρουν κάτι περισσότερο από την αρχική προσφορά.  Ωστόσο, προς έκπληξη ακόμη και των διοργανωτών, η ΕΡΤ στον δεύτερο γύρο πρόσφερε επιπλέον 43% (συνήθως δίνεται 4-7% περισσότερο) και έτσι η συνολική προσφορά έφτασε στα δέκα εκατομμύρια.  Κι επειδή η διοργανώτρια αρχή εδρεύει στην Ελβετία το ποσόν αυτό επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 5%.  Και τελικά η ΕΡΤ πλήρωσε 10.500.000 ευρώ.  Ποσό που αντικειμενικά κρίνεται τουλάχιστον ως υπερβολικό.

Κι αυτό προκύπτει πέραν των άλλων και από το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε έσοδα κάτι λιγότερο από 6 εκατομμύρια καθαρά.  Μπήκε δηλαδή μέσα πάνω από 4,5  εκατομμύρια.  Για να είναι πιο απλό, η ΕΡΤ ζημιώθηκε πάνω από 4,5 εκατομμύρια.  Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις συμβάσεις και να διερευνήσουν γιατί, για ποιο λόγο και σε όφελος ποιων αποφασίστηκε να ανεβεί η ΕΡΤ 43% πάνω, σε ποσόν σχεδόν 3,5 εκατομμυρίων στον δεύτερο γύρο της προσφοράς.  Και πως ένα φιλέτο δικαιωμάτων που παντού φέρνει κέρδη οδήγησε την ΕΡΤ σε ζημιές 4,5 εκατομμυρίων. Και αν συνυπολογιστούν και τα κόστη παραγωγής και μεταδόσεων οι ζημιές ήταν σχεδόν 5,5 εκατομμύρια

Τα σχόλια είναι κλειστά.