Ειδησεογραφικό site

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα της NASA από τον Άρη

41

έες εντυπωσιακές φωτογραφίες από το ταξίδι του Perseverance στον Άρη έδωσε η NASA στη δημοσιότητα, μαζί με τους πρώτους ήχους από τον «κόκκινο» πλανήτη.

Το ρομπότ, που προσεδαφίστηκε στον πλανήτη στις 18 Φεβρουαρίου μετά από μια τολμηρή κάθοδο, συνεχίζει την εξερεύνηση στο έδαφος του Άρη.

Όπως αναφέρει η NASA στο twitter, ήδη το Perseverance έχει διανύσει 70 μέτρα, αναζητώντας το σημείο ενδιαφέροντος όπου θα πετάξει το ρομποτικό ελικόπτερο που βρίσκεται προσδεμένο κάτω από την «κοιλιά» του

Προς το παρόν, οι επιστήμονες της NASA μελετούν τα διαθέσιμα δεδομένα για τη γύρω περιοχή, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η καλύτερη διαδρομή για το ρόβερ. Η τελική απόφαση τους πιθανώς θα ληφθεί, αφού το μικρό ρομποτικό ελικόπτερο Ingenuity βάρους δύο κιλών πετάξει και κατοπτεύει τη «γειτονιά» του ρόβερ (θα είναι η πρώτη φορά που ένα drone θα πετάξει σε άλλο κόσμο). Προς το παρόν, το ελικοπτεράκι

Το Perseverance, το οποίο προγραμματίζεται να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος (αντιστοιχεί σε περίπου δύο γήινα έτη), είναι το πιο εξελιγμένο κινητό εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει σταλεί σε άλλο πλανήτη ή δορυφόρο, με στόχο την αναζήτηση ιχνών μικροβιακής ζωής, χάρη στα πολλά επιστημονικά όργανα, το ρομποτικό βραχίονα και τις υψηλής ανάλυσης κάμερες του.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες:


 

Τα σχόλια είναι κλειστά.