Ειδησεογραφικό site

Νέα μόδα: Αλεξίσφαιρες σχολικές τσάντες!

71

Χρυσές μπίζνες στις ΗΠΑ με σχολικές τσάντες που έχουν ενσωματωμένο αλεξίσφαιρο πάνελ, με στόχο να λειτουργήσουν σαν ασπίδα για τον μαθητή σε περίπτωση επίθεσης με πυρά.

Σύμφωνα με την Telegraph, το ιδιωτικό σχολείο των ΗΠΑ, Florida Christian School  στο Μαΐάμι, πουλά τέτοιες σχολικές – αλεξίσφαιρες – τσάντες , αναφέροντας ότι δίνουν στα παιδιά επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση επίθεσης.

florr1

Οι γονείς μπορούν να παραγγείλουν τις σάκες με το αλεξίσφαιρο πάνελ έναντι 120 δολαρίων στο site του σχολείου, όπου διαφημίζεται επίσης ένα κόκκινο μπλουζάκι με το λογότυπο του σχολέιου και χειμερινά ρούχα για τους μαθητές.

Ο George Gulla, επικεφαλής ασφαλείας του σχολείου, είπε στην εφημερίδα Miami Herald :

«Είναι απλά ένα εργαλείο. Προτιμώ να είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο παρά να λέω εκ των υστέρων, “μακάρι να το είχαμε κάνει αυτό”. Δεν είναι βέβαια στις συνήθεις πρακτικές, αλλά ποιες είναι οι συνήθεις πρακτικές;».

Με αυτή τη φόρμα οι γονείς μπορούν να παραγγείλουν τις τσάντες online

florr

To σχολείο καλεί τους μαθητές να τις φορούν στο στήθος, ενώ έχει ειδικούς φύλακες στις εισόδους του σχολικού συγκροτήματος.

Το τελευταίο δίμηνο οι ΗΠΑ έχουν συγκλονιστεί  από δυο πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων. Η μια την 1η Οκτωβρίου, όταν ο Stephen Paddock  άρχισε να πυροβολεί από τον 32 όροφο του Mandalay Bay Hotel στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας 59 άτομα.

mandalayy

Στις 5 Νοεμβρίου ο Devin Patrick Kelley σκότωσε 26 άτομα σε εκκλησία στο Τέξας και, όπως έγινε γνωστό, το είχε σκάσει από ψυχιατρείο.

Η σφαγή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια με 32 νεκρούς και άλλο ένα περιστατικό στο Δημοτικό Σχολέιο του Sandy Hook με 20 νεκρά παιδιά ηλικίας 6-7 ετών και έξι ενήλικες, είναι μεταξύ των πιο πολύνεκρων επιθέσεων στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

20s

sandyy1

Τα σχόλια είναι κλειστά.