Ειδησεογραφικό site

ΝΔ σε Μαξίμου: Λέει αλήθεια ο Καμμένος για συνεργασία Κοτζιά – Σόρος;

3.026

Η Νέα Δημοκρατία εμμένει στο ζήτημα της δημοσιοποίησης της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου – Καλεί τον Κοτζιά να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου για συνεργασία με τον Σόρος

Ερωτήματα προς τους Νίκο Κοτζιά και Αλέξη Τσίπρα απευθύνει με νέα ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, που ρωτά εάν αληθεύουν οι καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ότι « εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο των Εξωτερικών και ότι ανέλαβε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα μας».

Η Πειραιώς καλεί τον Νίκο Κοτζιά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την καταγγελία, ενώ ζητά να πληροφορηθεί από τον πρωθυπουργό εάν γνωρίζει τα όσα καταγγέλλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, η Πειραιώς ασκεί κριτική στην «αφωνία» του κ. Τσίπρα και καλεί την κυβέρνηση να δώσει «επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Χθες ο Πάνος Καμμένος, που έχει πάμπολλες φορές επικρίνει ως ύποπτη και σκοτεινή τη δράση του επιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος, προέβη σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Υποστήριξε δημόσια ότι εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο Τζωρτζ Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο των Εξωτερικών και ότι ανέλαβε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά την έκδοση των εγγράφων (Visa) για τους πολίτες εκτός Ε.Ε. που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ο κ. Κοτζιάς το επιβεβαιώνει; Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει;

Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος. Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.