Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Αποχώρησε από την Εξεταστική για την Υγεία καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ

50

Αποχώρησαν, πριν το τέλος της συνεδρίασης, από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, οι βουλευτές της ΝΔ Νότης Μηταράκης και Γιώργος Γεωργαντάς, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Μπαλωμενάκη ότι δεν τηρεί τη δικονομία και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι άσκησαν bullying στην σημερινή μάρτυρα Αικατερίνη Πολύζου.

Μετά την αποχώρησή του ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αποδεικνύεται έγιναν 550 προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, οι 150 από αυτές το 2015 και οι 400 το 2017».

Ως προς τη διαχείριση της διαδικασίας και οι δύο κατηγόρησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν άφησαν την μάρτυρα κ. Πολύζου να εκφράσει την άποψή της και όταν ήταν έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις τους την διέκοπταν κάνοντας της bullying, τρομάζοντάς την καθώς και η ίδια είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης, με συνέπεια να σταματήσει την κατάθεσή της».

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης επέκρινε, απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πρόεδρο των μυστικών συναντήσεων» και ανάφερε ότι «δεν τηρεί τη Δικονομία, δεν προστατεύει τους μάρτυρες και υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης».

«Θα έλεγα ότι είναι ανικανότητα αν δεν υπήρχε συνάντηση του κ. Μπαλωμενάκη με μάρτυρα στο παρελθόν» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς ενώ ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι «δύο από τα 24 ονόματα, όπως επιβεβαιώνεται μέσω εγγράφων, οι κ. Σταμούλης και Μπεσκένης, ουδέποτε προσελήφθησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.