Ειδησεογραφικό site

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη

91
Σε νέο πεδίο εσωστρέφειας εξελίσσεται η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφού περισσεύουν τις τελευταίες ώρες αιχμές, «καρφιά», χαρακτηρισμοί και υπονοούμενα αναφορικά με την νέα -πέμπτη κατά σειρά- υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Με το κύμα αναφορών στον κ. Κασσελάκη να κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα, τους προβληματισμούς του εκφράζουν πλέον στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου για το «φαινόμενο Κασσελάκη», το ρόλο των κοινωνικών δικτύων και την… Μεταπολιτική, λίγες ώρες πριν τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τις εσωκομματικές εκλογές.

Την υποψηφιότητα Κασσελάκη, όμως, στηρίζει σθεναρά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαθέτει φανατικό εσωκομματικό κοινό, γεγονός που προβληματίζει αρκετά στελέχη του κόμματος, καθώς εκτιμούν ότι ο κ. Κασσελάκης θα δράσει εξ’ ονόματος του κ. Πολάκη, σε περίπτωση που εκλεγεί, με δεδομένο ότι όλο το τελευταίο διάστημα κυοφορούνταν η πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος ο Παύλος Πόλακης, κάνοντας τελικά πίσω υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

Στηρίζοντας με κάθε μέσο τον 35χρονο επιχειρηματία, «πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του Στέφανου Κασελακη στα Χανιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας …» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα αργά χθες το βράδυ ο κ. Πολάκης, ο οποίος απείχε από την παρθενική ομιλία του κ. Κασσελάκη ως υποψήφιος Πρόεδρος λόγω «ιατρικών υποχρεώσεων».

Δυο σχολια για σήμερα. 1) Πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδηλωσης του Στεφανου Κασελακη στα Χανια με πολύ μεγάλη συμμετοχή…

Posted by Παυλος Πολακης on Tuesday, August 29, 2023

Την ίδια ώρα, πυρά κατά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης. Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του instagram και από Μεσσίες, είπε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κυρίου Κασσελάκη. Όπως είπε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες». «Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

Κλείσιμο

«Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος.

«Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από τα instagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν εννοεί ότι τους «φύτεψαν» τον κ. Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».

Σημειωτέον ότι κατά του κ. Κασσελάκη είχε τοποθετηθεί προ ημερών ο Τάκης Κατσαρός, άλλοτε Διευθυντής του Νίκου Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας και στενός συνεργάτης του, περιγράφοντας ακόμη και το ενδεχόμενο παραπομπής του κ. Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, δηλαδή στο πειθαρχικό.

Παράλληλα, «η δημοκρατική γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απέραντη. Μπορεί να φτάσει μέχρι του σημείου όπου οι φίλοι-μέλη του (τους οποίους ο κ. Κασσελάκης είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως «not sophisticated enough») μπορούν να ψηφίσουν χαρωπά και χωρίς δεύτερη σκέψη την αυτοκατάργησή του» σημειώνει – με μια εσάνς ειρωνείας- σε άρθρο του στην «Αυγή» ο Αριστείδης Μπαλτάς, αναφερόμενος στον πέμπτο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο κόμμα. Τόσο ώστε να μην διστάζει να προσφερθεί ολόκληρο σε οποιονδήποτε επιθυμήσει να το πάρει από το χέρι (να αναλάβει την αρχηγία του) σχεδόν υπό μηδαμινές προϋποθέσεις. Αρκούν λίγες υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του που θα υιοθετήσουν μια υποψηφιότητα η οποία μπορεί να κατατεθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή. Ανωριμότητα ορφανού; Όχι, βέβαια. Απλώς απέραντη δημοκρατική ευαισθησία», τονίζει ακόμη ο κ. Μπαλτάς, ενώ αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, περιγράφει πως «κατά ρεπορτάζ που δεν έχουν διαψευστεί, την υποψηφιότητα Κασσελάκη στηρίζει, πιθανόν μεταξύ άλλων συντρόφων, ο σ. Παύλος Πολάκης. Δικαιούμαι λοιπόν να ρωτήσω: Πώς συμβιβάζεται η όλη πολιτική παρουσία του σ. Πολάκη με την πλατφόρμα Κασσελάκη; Δηλαδή τον υποτονισμό μέχρι εξαφανίσεως της διάκρισης Αριστεράς/Δεξιάς και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ; Απλώς ερωτώ», σημειώνει ο κ. Μπαλτάς, εγκαλώντας εν κατακλείδι τον κ. Κασσελάκη πως διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει «το ταχύτερο δυνατό» σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

To βίντεο ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Τα σχόλια είναι κλειστά.