Ειδησεογραφικό site

MRB & Pulse «βλέπουν» αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ χωρίς απώλειες

96

Δύο νέες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αφενός ότι η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει σχεδόν βέβαιη την αυτοδυναμία, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ δίνει την διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, (33,5%-25,5%) η οποία ανεβαίνει στις 8,5 μονάδες με αναγωγή (34,5%-26%). Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ και στις δύο περιπτώσεις, ενώ διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στη Βουλή το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αυτοδύναμη ΝΔ σε κάθε περίπτωση
Σε κάθε περίπτωση και στις δύο δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτυγχάνει τον στόχο της αυτοδυναμίας: Με εξακομματική Βουλή συγκεντρώνει 156 έδρες, με επτακομματική, 152 έδρες.

Η δημοσκόπηση της Pulse
Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου και στην ερώτηση «αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιον θα ψηφίζαμε, το 33,5% λέει Νέα Δημοκρατία και το 25,5% ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, πολύ κάτι από το 7,8% των ευρωεκλογών ενώ τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,5% που βρίσκεται μπροστά από τη Χρυσή Αυγή που έχει 5%.
Την είσοδό τους στη Βουλή φαίνεται να πετυχαίνουν το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5% και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου με 3%. «Αλλο κόμμα» επιλέγει το 5%, ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 8,5%

MRB: Μπροστά η ΝΔ με 7,6%, σχεδόν βέβαιη η αυτοδυναμία

Ευρύ προβάδισμα για την ΝΔ με 7,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν βέβαιη αυτοδυναμία δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για το Star.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,3% έναντι 23,7% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,6%, Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η ΜεΡΑ25 με 3,4%. Η Ελληνική Λύση μένει εκτός με 2,5%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 10,5% των ερωτηθέντων, ενώ λευκό/άκυρο/αποχή επιλέγει το 4,8%
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mrb-pulse-aytodynami-nd-megali-diafora-apo-syriza

Τα σχόλια είναι κλειστά.