Ειδησεογραφικό site

Μπουτάρης: Δεν θα γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Γκοτζαμάνη

287

Σαφή μηνύματα ενάντια στο φασισμό και τη βία έστειλε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Δύο μέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο κ.Μπουτάρης σημείωσε ότι το απόστημα του συντηρητικού κατεστημένου θα σπάσει και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να τον μαυρίσουν στις εκλογές του χρόνου. Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι θα ζήσει μέχρι τα 100, και έως τότε θα είναι δήμαρχος.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Μπουτάρης, είπε:

-Η Θεσσαλονίκη δέχθηκε κατά διαστήματα το μεγαλύτερο μέρος των εκπατρισθέντων Ποντίων. Είναι προσφυγομάνα και περήφανη που δέχθηκε τους συμπατριώτες μας που εκδίώχθηκαν. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να σπάσει το απόστημα,. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Γκοτζαμάνη.

-Δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο να θεωρήσει την πόλη φέουδό της. Η Δημοκρατία ήρθε στη θεσσαλονίκη για να μείνει.  Αν δεν συμφωνείτε μαζί μας., οι επόμενες εκλογές είναι το ΄’19. Μαυρίστε μας.

-Σε ό,τι με αφορά προσωπικά. Είμαι 75 χρονών. Θα γίνω 100. Το ξέρω σίγουρα. Μου το χει πει ο Θεός. Και όχι μόνο θα γίνω 100, αλλά θα είμαι και δήμαρχος.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν τον πτοούν οι ύβρεις ούτε οι επιθέσεις. «Δεν πρόκειται να κάνω ούτε βήμα πίσω σε όσα πιστεύω και θεωρώ καλά για την πόλη. Όσο είμαι εγώ δήμαρχος δεν θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων. Στην εποχή «το δικό μας και το δικό σας». Όσο είμαι εγώ δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Και στην προσπάθειά μας αυτή δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν θα φοβηθούμε. Κανέναν», τόνισε.

«Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στο αυτονόητο: στην καταδίκη της βίας, στον αγώνα για την επιβίωση του δημοκρατικού διαλόγου και της συνεννόησης. Για να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και των κανόνων και πόσοι υπέρ της ζούγκλας και της βίας. Μόνο όταν φανεί ότι οι τραμπούκοι κάθε είδους είναι ισχνή μειοψηφία, τότε μόνο θα λουφάξουν», τόνισε.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός».

Ο  Γιάννης Μπουτάρης είχε γίνει δεκτός με χειροκροτήματα  κατά την είσοδό του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δεκάδες κομματικά στελέχη, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

To «παρών» μεταξύ άλλων δίνουν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η διεθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου και άλλοι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο που έδειχνε αποσπάσματα από την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.