Ειδησεογραφικό site

Μπλόκα αγροτών και κτηνοτρόφων: Βγαίνουν στους δρόμους αύριο στη Θεσσαλία

26

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας κατεβαίνουν στους δρόμους καθώς πλέον είναι θέμα επιβίωσης όπως λένε και οι ίδιοι.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 23/01 οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας έχουν σκοπό να στήσουν μπλόκα στην Εθνική Οδό ενώ και οι αγρότες της Καρδίτσας θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία, χωρίς όμως να διακόψουνε την κυκλοφορία, στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Τι ζητάνε

Ο πρόεδρος Κτηνοτρόφων Μαγνησίας Γιώργος Τερζάκης μιλώντας στο thesstoday.gr, ανέφερε ότι πλέον η κατάσταση είναι θέμα επιβίωσης των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.

Οι κτηνοτρόφοι ζητάνε να αντικατασταθεί το ζωικό κεφάλαιο που έχει χαθεί λόγω των καταστροφών που υπέστησαν αλλά και να δοθεί αποζημίωση για τις ζωοτροφές.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Ζητάμε μόνο τα απαραίτητα για να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Μας έχει δοθεί βοήθημα 80 ευρώ ανά ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε, αλλά μια γίδα κοστίζει 80 ευρώ κι ένα πρόβατο 350 ευρώ. Είναι κοροϊδία αυτό για εμάς. Ένας κτηνοτρόφος είναι δύσκολο να αλλάξει επάγγελμα και παλεύουμε με χίλιους δύο τρόπους. Είμαστε απελπισμένοι, απογοητευμένοι και η Περιφέρεια σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Όσον αφορά τους αγρότες της Καρδίτσας όπου και αυτοί χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες σκοπεύουν να προχωρήσουν αύριο Τετάρτη σε διαμαρτυρία στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Τα σχόλια είναι κλειστά.