Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τις κερδίσει η ΝΔ

28

Με αναφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Έλληνες στηρίζουν την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η Ευρώπη όμως αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις. Ο ευρωσκεπτικισμός δυνάμωσε και ο λαϊκισμός παραπλάνησε, τα άκρα δυνάμωσαν. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον. Στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από όλο και πιο ισχυρή Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του κατακερματισμού και των λαϊκισμών. Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας. Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τον αγώνα που δίνουν: «Η λειτουργία μας είναι πιο αποτελεσματική, θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά περιμένω ακόμη περισσότερα. Φθάσαμε μαζί έως εδώ αλλά έχουμε να πάμε πιο μακριά. Όχι για εμάς, για τον κόσμο ο οποίος έχει επιστρέψει στη ΝΔ […] Τις εκλογές δεν θα τις χάσει το ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ».

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα είναι δικά τους, κανείς δεν τα ζητούσε και φοβάμαι ότι σε λίγο θα ζητούν περισσότερα».

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του οποιουδήποτε», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για ανήθικη στάση απέναντι στους πολίτες λέγοντας ότι τα μέτρα επιβάλλονται άμεσα σε αντίθεση με τα αντίμετρα

«Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές το δίλημμα είναι δικό τους δεν είναι δικό μας» κατέληξε για το θέμα.

«Όταν ζήτησα εκλογές τον περασμένο Απρίλιο είχα πει ότι το κόστος της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτό της παραμονής του. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η χώρα βιάζεται», είπε για το αίτημα του να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση.

«Με τον κ. Τσίπρα μας χωρίζουν βασικές αξίες. Αυτοί θέλουν μια κοινωνία ισοπεδωμένη προς τα κάτω. Μια εξωτική μπανανία όπως τα καθεστώτα που θαυμάζει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αυτό ορέγονται αλλά δεν θα τα καταφέρουν» συνέχισε την κριτική του σε οξείς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή πυξίδα, εμείς την έχουμε. Και όταν μας εμπιστευτούν οι πολίτες θα είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε.

Εμείς δεν λέμε ψέμματα, έχουμε ήδη παρουσιάσει αρκετές από τις προτάσεις μας για το προσφυγικό, το φορολογικό, την παιδεία κ.α. Ποτέ αντιπολίτευση δεν είχε παρουσιάσει τόσες ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λάθος μια συμφωνία με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια λέγοντα ότι «θα πνίξουν την οικονομία». «Το ζητήσαμε ως αντιπολίτευση. Ως κυβέρνηση θα το διεκδικήσουμε και πιστεύω ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα το είχε ήδη πετύχει», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων προκειμένου να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιολόγησης στο δημόσιο, σε ένα σύστημα υγείας που θα δίνει βάρος στην πρόληψη, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με ελευθερίες στους μαθητές αλλά και σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα σε όλα τα επίπεδα, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Χαρακτήρισε ντροπή το 15% του πληθυσμού στην Ελλάδα να είναι στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας προαναγγέλοντας επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.