Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Καταστροφή αν πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική

166

«Στις 21 Αυγούστου τελείωσε η τρίτη σύμβαση χρηματοδότησης για να αποκατασταθεί η δυνατότητα της χώρας να δανείζεται από τις αγορές. Σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είπε οτι δεν τον νοιάζει. Τεράστιο σφάλμα».

«Έχει δεσμευτεί για δεκαετίες, αυτό είναι το τέταρτο μνημόνιο για το οποίο μιλάμε».

Απαντώντας στον Γρηγόρη Τζιοβάρα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις διαφορές πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖA. «Ο κ. Τσίπρας μοιράζει φτώχεια με επιδόματα» τόνισε «ενώ εμείς μειώνουμε φόρους κι συμμαζεύουμε το κράτος. Βάζουμε φιλόδοξους στόχους: ανάπτυξη 4% και 700 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

«Ο κ. Τσίπρας απλά αντιγράφει» συνέχισε αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ξεκαθάρισε και τη θέση του ως προς τα ψηφισμένα μέτρα. Χαρακτήρισε «τίμημα της αναξιοπιστίας Τσίπρα το μέτρο των συντάξεων» και προσέθεσε «μακάρι να μην εφαρμοστεί».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει».

Ειδικά για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δήλωσε κατηγορηματικά: εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφάλειας και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενότητας της κοινωνίας απέναντι στον χυδαίο διχασμό που προωθεί η κυβέρνηση.

«Ζούμε κάτι πολύ χειρότερο απ’ ότι ζήσαμε τη δεκαετία του 80’» συνέχισε και μίλησε για στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου. «Η εντύπωση πως κάποιοι κυβερνούν μόνο για όσους θεωρούν κομματικούς πελάτες, σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο. Ο κ. Τσίπρας κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα και προκαλεί και οικονομική αστάθεια. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

Για το κόστος των φοροελαφρύνσεων ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι συνδυάζεται με τη μείωση των δαπανών του κράτους. Ως παράδειγμα έφερε την έκπτωση για την αναβάθμιση των σπιτιών, που θα φέρει εισοδήματα σε όσους θα κάνουν τις εργασίες και νέα έσοδα στο κράτος. Το πρόγραμμα είναι αυστηρότατα κοστολογημένο, τόνισε.

«Η κυβέρνηση βάζει το κεφάλι στην άμμο» είπε για το ασφαλιστικό και υπερασπίστηκε την πρότασή του για ατομικό λογαριασμό των νέων εργαζομένων για την επικουρική σύνταξη. «Οι νυν εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα εξασφαλιστούν με μεταβατικές διατάξεις χρηματοδότησης» δεσμεύτηκε. «Η κυβέρνηση κυβερνά τέσσερα χρόνια και έχει μητρώο πεπραγμένων και κανείς δεν ξεχνά τη δήλωση Τσίπρα πως η λύση στο ασφαλιστικό είναι να πεθάνουν όλοι οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών».

Δεν υπάρχει δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται ξεκαθάρισε με αφορμή ερώτηση για το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει δημοψήφισμα για την αναθεώρηση. «Ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως εργαλεία, η ΝΔ δεν πρόκειται να συμφωνήσει αν δεν κριθούν αναθεωρητέα άρθρα όπως το άρθρο 16» προσέθεσε. «Δε θα περιμένω 10 χρόνια για να αποκτήσει η χώρα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν θέλει μια αναθεώρηση με αριστερό πρόσημο ας κάνει ο κ. Τσίπρας την κουβέντα μόνος του».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει η ΝΔ σε μεγάλο συνασπισμό που θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ. Έθεσε ως στόχο την αυτοδυναμία, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη, ώστε να οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική. Την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δε θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.