Ειδησεογραφικό site

Μετά τις αποκαλύψεις διώχνουν τα ελικόπτερα – «υδροπλάνα» από τη βάση στο Στεφανοβίκειο

22

Μετά τον σάλο για τα «βουλιαγμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο και αφού το 112 ήχησε για εκκένωση στην περιοχή, το ΓΕΣ αποφάσισε να μεταφερθούν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Ν. Αγχίαλο Βόλου.

Η μεταφορά των ελικοπτέρων γίνεται κατόπιν εισήγησης του διοικητή της βάσης ελικοπτέρων του Στεφανοβικείου και του διοικητή της 1ης Στρατιάς. Όπως έγινε γνωστό, η εντολή είναι να απογειωθούν όλα τα ελικόπτερα από τη βάση στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού και να μεταβούν σε ασφαλέστερη περιοχή.

Προορισμός η 111 ΠΜ στην Αγχίαλο Βόλου. Στρατιωτικές πηγές έλεγαν ότι τα ελικόπτερα απογειώνονται κατόπιν εντολών, που δεν είναι απόρροια του μηνύματος του «112» που ήχησε νωρίτερα για ετοιμότητα εκκένωσης στην περιοχή.

Νέες αποκαλύψεις, όμως, έρχονται  με φωτογραφίες των πανάκριβων επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι να κολυμπάνε επίσης στο νερό. Δείτε φωτογραφίες:

apatsi_plymmyres_stefanobikeio_bolos1.jpg

Η φωτογραφία δείχνει ένα ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού μέσα στα νερά, πλημμυρισμένο.

apatsi_plymmyres_stefanobikeio_bolos2.jpg

Ελικόπτερα Χιούι, τα οποία στις φωτογραφίες φαίνονται με προστατευτικά καλύμματα στις εξατμίσεις και άλλα μέρη τους. Είναι παροπλισμένα, όπως ισχυρίζεται το ΓΕΣ;

apatsi_plymmyres_stefanobikeio_bolos3.jpg

Στο φόντο της φωτογραφίας φαίνεται το κτήριο του 307 Εργοστασίου Βάσης ελικοπτέρων. Το εργοστάσιο έχει ηλεκτρονικά υλικά δεκάδων εκατομμυρίων και πολύ ευαίσθητο υλικό. Ερώτημα είναι εάν πλημμύρισε και αυτό.

Τι απάντησε το ΓΕΣ για τα «βυθισμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό, απαντά το ΓΕΣ μετά τις εικόνες ντροπής με τα ελικόπτερα να κολυμπάνε στο νερό μετά τις πλημμύρες.

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του Αεροδρομίου (Α/Δ) Στεφανοβικείου του Βόλου», απάντησε αργά το απόγευμα το ΓΕΣ.

Νωρίτερα, το ΓΕΣ είχε ανακοινώσει για τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει»

Τα σχόλια είναι κλειστά.