Ειδησεογραφικό site

Μegaron Underground: Νέος κύκλος εκδηλώσεων στη Νέα Σκηνή του Μεγάρου

140

Έναν κύκλο που συγκεντρώνει στο πρόγραμμά του παραστάσεις θεάτρου, σεμινάρια χορού και μουσικής συναυλίες τζαζ, βραδιές μουσικού αυτοσχεδιασμού και όχι μόνο

Τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, το Β΄ Υποσκήνιο της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη μεταμορφώνεται σε χώρο δημιουργίας και έκφρασης ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό για πρώτη φορά, μέσα από τον νέο κύκλο εκδηλώσεων Μegaron Underground. Έναν κύκλο που συγκεντρώνει στο πρόγραμμά του παραστάσεις θεάτρου, σεμινάρια χορού και μουσικής συναυλίες τζαζ, βραδιές μουσικού αυτοσχεδιασμού και όχι μόνο.

Η νέα σκηνή του Μεγάρου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου με την παράσταση
Τιτάνες του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας OSMOSIS σε δική του σκηνοθεσία,

χορογραφία και σκηνογραφία (& 24/11, 25/11). Ακολουθούν στις 2/12 οι Broke Konsort
που παρουσιάζουν πειραγμένα ρεμπέτικα με μπαρόκ αποκλίσεις! Εξ ου και ο τίτλος της
συναυλίας: Ρεμπέτικα… revisited!

Έχοντας ξεχωρίσει σε είκοσι σημαντικά διεθνή φεστιβάλ με το Relic, η ομάδα OSMOSIS παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (21:00), το νέο της έργο, μετά  το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Βαρκελώνη, το Τορίνο, το Άμστερνταμ και πριν την έναρξη της χειμερινής της περιοδείας στο εξωτερικό, με πρώτο σταθμό το Théâtre de la Ville του Παρισιού. Μετά τη Γαλλία, οι «Τιτάνες» θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε Πορτογαλία, Ελβετία και Καναδά.

Στο έργο οι Τιτάνες αποτίνουν φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε ατομική ή συλλογική αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού, ενός άμωμου κόσμου.

Tιμές εισιτηρίων

14 € (φοιτητές, νέοι) ● 20 € (γενική είσοδος)

Oι Broke Konsort παίζουν ρεμπέτικα τραγούδια με μπαρόκ όργανα, σε ανορθόδοξες διασκευές με πολυποίκιλες επιρροές και χωρίς καμία διάθεση ιστορικής αναβίωσης ή πολιτικής ορθότητας! Ρεμπέτικο πάθος με μπαρόκ ύφος το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο νέο χώρο του Μεγάρου, το Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο του κύκλου ΜEGARON UNDERGROUND. Το ανσάμπλ απαρτίζουν η τραγουδίστρια Σοφία Πάτση, ο τσεμπαλίστας και συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος (ο οποίος υπογράφει και τις διασκευές-ενορχηστρώσεις), η Αντιγόνη Σεφερλή στο μπαρόκ τσέλο, η Ελβετίδα Julie Stadler στη βιόλα ντα γκάμπα και ο τζαζ κοντραμπασίστας Πάνος Μάραντος.

Tιμές εισιτηρίων

10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών) ● 15,00 €

Τα σχόλια είναι κλειστά.