Ειδησεογραφικό site

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο άλσος Συγγρού – Ένα Canadair και δύο PZL έσβησαν τις φλόγες

1.185

Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι στην περιοχή του άλσους Συγγρού στο Μαρούσι. Η Πυροσβεστική κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις διότι η περιοχή όπου ξεκίνησε η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στον αστικό ιστό.

Την κατάσβεση ανέλαβαν δύο αεροσκάφη τύπου PZL και ένα Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema οι πιλότοι του Canadair «βούτηξαν» στις φλόγες και με ελάχιστες ρίψεις κατάφεραν να θέσουντη φωτιά υπό έλεγχο.

Στην περιοχή της φωτιάς κινήθηκαν επίσης έντεκα οχήματα της πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό.

Πάνω από το άλσος, ήδη από τις 15:00, ξεκίνησε να πετάει ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου PZL. Σκοπός της άμεσης κινητοποίησης από αέρος, σε μια κατοικημένη περιοχή, ήταν να ελεγχθεί η φωτιά προτού λάβει διαστάσεις. Αυτό κατέστη εφικτό με τις ρίψεις που έκαναν το Canadair και τα δύο μικρότερα PZL.

Στην περιοχή βρίσκεται το πρότυπο γυμνάσιο και λύκειο Αναβρύτων. Κατά πληροφορίες οι μαθητές που έδιναν το πρωί εξετάσεις έχουν αποχωρήσει από το κτιριακό συγκρότημα.

IMG_6573
purkagia2
purkagia1
purkagia4
purkagia3

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.