Ειδησεογραφικό site

Μάτι: Λύγισε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης γυρίζοντας πίσω τον χρόνο

50

Οι ιστορίες από την 23η Ιουλίου 2018, ημέρα της εθνικής τραγωδίας από την φωτιά στο Μάτι, έχει σημαδέψει πολλούς ανθρώπους που είτε έζησαν από κοντά λόγω της ιδιότητάς τους, είτε τραυματίσθηκαν, είτε έχασαν δικούς τους ανθρώπους, είτε σώθηκαν από θαύμα.

Ένας από αυτούς, ο γιατρός Νίκος Κουδούνης στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης με δάκρυα στα μάτια, σήμερα έναν χρόνο μετά την τραγωδία λύγισε όταν θυμήθηκε όσα έζησε μετά την φωτιά στο Μάτι
«Σκέφτομαι τις στιγμές εκείνες. Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ, έκλαιγα στον ύπνο μου αγκαλιά με τον γιο μου. Να βλέπεις τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να θέλουν να κρατήσουν για τελευταία φορά το χέρι του παιδιού τους», είπε ο κ. Κουδούνης με τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια του.«Για μας ξεχάστε το μια στραβή στην βάρδιά μας».

Ο κ.Κουδούνης θυμήθηκε την ιστορία με έναν εγκαυματία με 30% εγκαύματα στο κορμί του. «Μου φίλησε το χέρι και μου ζήτησε να ειδοποιήσω τον γιο του γιατί δεν ξέρει ότι θα τον ξαναδεί», είπε κλαίγοντας ο γιατρός
Φανερά οργισμένος ο γιατρός Νίκος Κουδούνης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Από τις 18:30-19:00 είδαμε ασθενοφόρα με τραυματίες στο Κέντρο Υγείας. Τον πρώτο νεκρό τον γνωρίζαμε από τις 19:20 περίπου. Ακούγαμε από τους ασυρμάτους μετά τις 19:00 ότι βρίσκουν συνέχεια νεκρούς και εγκαυματίες. Το ΕΚΑΒ ήταν ακριβώς απέξω και οι εγκαυματίες μέσα. Ξέραμε από νωρίς για τους νεκρούς. Δεν ξεχνιούνται αυτοί οι νεκροί».

Και συνέχισε: «Ήταν ανίκανοι άνθρωποι και αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν. Δεν ξεχνιούνται οι νεκροί. Μια συγγνώμη περίμενα την επόμενη ημέρα, δεν περίμενα παραίτηση γιατί έτσι λειτουργούν αυτοί»
Ο γιατρός Νίκος Κουδούνης αναρωτήθηκε επίσης: «Αυτές οι μανάδες που έχασαν τα παιδιά τους είχαν έρθει για διακοπές με τα παιδιά τους. Πίσω η φωτιά και μπροστά ο γκρεμός. Πού έχετε δει ο άνθρωπος το 2019 για να σωθεί να πέφτει στη θάλασσα;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.