Ειδησεογραφικό site

Μάντζος: Το κόμμα Κασιδιάρη και το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου είναι διαδοχικά σχήματα εγκληματικής οργάνωσης

26

Τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε υπόμνημα για το κόμμα Κασιδιάρη και το ΕΑΝ του κ. Κανελλόπουλου ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Δ. Μάντζος, κάνοντας λόγο για «διαδοχικά σχήματα μίας εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Μάντζος μίλησε στον ραδιοφωνικο σταθμό «RealFM», όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «ο κ. Κανελλόπουλος έχει περιγράψει ο ίδιος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σχέση του με τον Η. Κασιδιάρη και τη διαδρομή που υπάρχει ανάμεσα στα δύο σχήματα».

Μάντζος: Το υπόμνημα φέρει την υπογραφή του Νίκου Αλιβιζάτου και έχει πλήρη νομική επιχειρηματολογία
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι το υπόμνημα, που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, έχει πλήρη νομική επιχειρηματολογία, ενώ εκτίμησε ότι «αν η κυβέρνηση είχε εισακούσει τις προτάσεις μας ήδη από τον Φεβρουάριο για την πρόβλεψη της πραγματικής ηγεσίας και της αρμοδιότητας της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, θεωρούμε ότι σήμερα θα ήταν ευκολότερο το έργο της Δικαιοσύνης».

Κρίσιμες ώρες για τη… Δημοκρατία λέει ο Κασιδιάρης ενόψει της απόφασης Α. Πάγου -«Έχουμε ξεπεράσει το διψήφιο»
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Μάντζος επισήμανε: «Κάνει μία πολιτική στάθμιση, στην οποία είμαστε αντίθετοι. Δεν μπορείς σε ζητήματα δημόσιας τάξης και δημοκρατίας να έχεις δεύτερες σκέψεις. Όταν υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση με νεοναζιστική ιδεολογία, που ενδύεται κομματικό μανδύα απλώς και μόνο για να συμμετάσχει στις εκλογές, δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια».

Υπογράμμισε πως από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει πρωτοβουλίες κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ με τη Φώφη Γεννηματά από τον Οκτώβριο του 2020 «είχαμε τονίσει την ανάγκη να έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες».

«Και τώρα είμαστε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε απόλυτη ιστορική συνέχεια, εναντίον του φασισμού, του νεοναζισμού και όλων των μορφωμάτων του», προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μάντζος: Ο διάλογος αυτή τη στιγμή γίνεται με την κοινωνία και όχι με τα άλλα κόμματα
Ο κ. Μάντζος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του την Κυριακή, ενώ ρωτήθηκε για το αν το περιεχόμενο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται πιο κοντά σε κάποια άλλη πολιτική δύναμη.

«Είναι πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών. Δεν κρατάμε υποδεκάμετρο σε σχέση με τα άλλα κόμματα. Ο διάλογος αυτήν τη στιγμή γίνεται με την κοινωνία, όχι με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Όποιος διάλογος ανοίξει, θα ανοίξει μετά τις εκλογές, αφού καταμετρηθούν οι πραγματικές πολιτικές δυνάμεις των κομμάτων», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Είπε ακόμη πως τα προγράμματα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «ούτε λίγο-ούτε πολύ αποτελούν μία πλειοδοσία και σε λαϊκισμό και σε παροχές, οι οποίες φοβάμαι ότι δεν ακουμπούν στην τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», και προσέθεσε:

«Εμείς έχουμε προτείνει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει και θεσμικές αλλαγές στην παιδεία, στην υγεία, στο κράτος, στην εργασία, και οικονομικές παροχές, ιδίως στους πλέον ευάλωτους, τους μη προνομιούχους του 21ου αιώνα. Σε όλους όσοι αισθάνονται εκτός των τειχών και δεν πρέπει να μείνουν πίσω».

Ως προς τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μετεκλογικές συνεργασίες, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε:

«Το πρόγραμμά μας στο επίκεντρό του έχει τη θεραπεία και τη μείωση των ανισοτήτων. Το ζήτημα του κοινωνικού κράτους, η ανάγκη ανάκλησης της απόπειρας ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μέσα από το άρθρο 10 του νόμου Πλεύρη, η κατάργηση αντεργατικών παρεμβάσεων του νόμου Χατζηδάκη, η κατάργηση του νόμου για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων για λόγους εθνικής ασφαλείας από την ΕΥΠ και η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών χωρίς καταχρηστική επίκληση του απορρήτου. Και, επίσης, η μείωση του κόστους ζωής άμεσα με φορολογική δικαιοσύνη. Και, προφανώς, μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα προσδιορίζουν έναν δίκαιο και βιώσιμο κατώτατο μισθό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.