Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Στις 5 Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται

45

Τις θέσεις του για το μέλλον της παράταξης παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος – Τόνισε ότι «στις 6 Δεκεμβρίου ανατέλλει και πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ – «Λέμε όχι στον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κόμμα προοδευτικό»

Με σύνθημα τη φράση «Αλλαγή είναι η Αλήθεια» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις του για το μέλλον της παράταξης και της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε αλλαγές στην οργανωτική οργάνωση του κόμματος, που θα καθιερώσουν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, ενώ εξήγγειλε το «ξήλωμα» των κομματικών μηχανισμών, με στόχο την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει, «στον Λαό και στα μέλη του». Μάλιστα στις προτάσεις του προτείνει την διεξαγωγή διαδικτυακών δημοψηφισμάτων, στα οποία θα τίθενται όλα τα ερωτήματα, ακόμη και ζητήματα συνεργασιών με άλλα κόμματα.

Ξεκινώντας με αναφορές στη Φώφη Γεννηματά ο θάνατος της οποίας «δονεί την παράταξη», ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι στόχος των προτάσεών του είναι η παράταξη «να έχει καθοριστικό ρόλο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, να γίνει ο προοδευτικός πρωταγωνιστής που λείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή».

«Υπαρξιακός μας αντίπαλος ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφορικά με τις συνεργασίες, ο κ. Λοβέρδος άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς λέμε όχι στον υπαρξιακό μας αντίπαλο που είναι ο λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι κόμμα προοδευτικό», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε τη Δεξιά ως τον «παραδοσιακό μας ιδεολογικό αντίπαλο», με στόχο το ΠΑΣΟΚ να καταστεί δύναμη εξουσίας. «Άλλωστε κάνεις από τους έξι υποψήφιους σήμερα δεν θέτει θέμα συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ και η ίδια το αποκλείει», πρόσθεσε.

«Εμείς θα βάλουμε κόφτη στη λεηλασία της παράταξης και των στελεχών της τόσο από τον Τσίπρα όσο και από τον Μητσοτάκη». Ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

loverdos_ekloges1

Οι προτάσεις του για το κόμμα

Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις του για το κόμμα, λέγοντας ότι όραμά του είναι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα να είναι ένας σύγχρονος ενεργός οργανισμός, χωρίς κλειστές συσκέψεις στο γραφείο του εκάστοτε προέδρου. Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε για τους κομματικούς μηχανισμούς και στις εξαρτήσεις από κάθε μορφής συμφέροντα. «Λέμε ναι σε ένα κόμμα συλλογικό, ανοικτό, συμμετοχικό, κινηματικό», επισήμανε, προσθέτοντας ότι επιδιώκει ένα ανοιχτό και ψηφιακό κόμμα άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρότεινε την εκλογή οργάνων με διαφάνεια και διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και αποφασιστικά εσωκομματικά δημοψηφίσματα σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο. Στις οργανωτικές αλλαγές, πρότεινε νέα όργανα και ριζική καθιέρωση της άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας, όπου τα μέλη θα έχουν λόγο σε διαβουλεύσεις. Μάλιστα τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν ακόμη και σε ερωτήματα όπως η συμμετοχή σε κυβερνήσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διάσταση του πατριωτικού κόμματος, λέγοντας ότι «πατριωτικό είναι το κόμμα που βάζει την πατρίδα πάνω απ’ όλα», με την Παιδεία να συμβάλλει στην εθνική αυτογνωσία.

«Δεν χωράμε στο κοστούμι του κομπάρσου»

Κάνοντας αναφορά στη σοσιαλδημοκρατία, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα επιδιώκει να κυβερνά. «Δεν χωράμε στο κουστούμι του κομπάρσου», πρόσθεσε.

Ως στοίχημα έθεσε την μεταρρύθμιση του κόσμου της εργασίας, με καλύτερο και αναβαθμισμένο συνδικαλισμό και προτεραιότητα των συλλογικών συμβάσεων σε συνδυασμό με ευελιξία για όσους την επιλέγουν. Επίσης, τόνισε ότι οι κοινωνίες και οι οικονομίες πρέπει να στηρίζονται στην παραγωγή βιομηχανικών και αγροτικών οικολογικών προϊόντων κι όχι στο εικονικό χρήμα.

Στο φορολογικό, απέρριψε την επίπεδη φορολογία και πρότεινε την προοδευτική ανά εισοδηματικές κλίμακες φορολογία, σε συνδυασμό με μείωση φορολογικών συντελεστών για κέρδη που επανεπενδύονται, κυρίως αυτά που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ζήτησε την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας, που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους, αλλά και την μέριμνα για δημόσιο δίκτυο παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ειδική δέσμη προτάσεων παρουσίασε ο κ. Λοβέρδος για τη γραφειοκρατία, καθώς όπως είπε, η αντιμετώπισή του αποτελεί για τον ίδιο κεντρικό στόχο. «Είμαι αποφασισμένος να πολεμήσω την καθυστέρηση, τις αναβολές, τις αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν και τελικά εξαντλούν τον πολίτη», ανέφερε.

Για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό

Για το περιβάλλον, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι μιλά για την κλιματική κρίση και τα αποτελέσματά της από το 2006. Για την αντιμετώπισή της χρειάζεται σειρά νόμων που θα ρυθμίσουν την ενέργεια, το χωροταξικό, την παραγωγή, τη διαχείριση απορριμάτων, την προστασία των υδάτων και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι είναι «θεατής, που στοχοθετεί, αλλά δεν πράττει».

Ειδική αναφορά έκανε στη φυσική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε ότι η αγορά και άλλων μέσων πυρόσβεσης και η κεντρική πρόσληψη προσωπικού είναι το τελευταίο από πλευράς σημασίας μέτρο, καθώς αυτό που προέχει είναι η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Επίσης, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό, που μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Καθήκον μας είναι η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, δηλαδή η θετική ανατροπή των συσχετισμών του πολιτικού μας συστήματος. Για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό. Και εμείς τολμάμε να πούμε την αλήθεια. Στις 5 Δεκεμβρίου τολμάμε να αλλάξουμε τα πάντα για να αλλάξουμε και πάλι την Ελλάδα. Ξαναγράφουμε ιστορία. Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται», ανέφερε.

«Στις 5 Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται. Στις 6 Δεκεμβρίου ανατέλλει και πάλι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Αλλάζουμε με τη δύναμη της αλήθειας», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να μετέχουν δυναμικά, μαζικά και αποφασιστικά.

loverdos_ekloges2

Τα σχόλια είναι κλειστά.