Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Λειτουργική ανικανότητα και ηθική αναλγησία της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό

120

Εξηγήσεις για τις συνθήκες στη Μόρια ζήτησε στη Βουλήκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Εξηγήσεις για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια ζήτησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε την Αμυγδαλέζα «Νταχάου και κολαστήριο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό – προσφυγικό χαρακτηρίζεται από «λειτουργική ανικανότητα και ηθική αναλγησία» και εξήγησε «δηλώνονται αντιρατσιστές, αλλά δεν δηλώνετε και δεν ξεκαθαρίζετε τι είστε. Αυτό που είστε όμως το δηλώνει η Μόρια. Αυτό που περιμένουν οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι τα κονδύλια αρωγής να πιάνουν τόπο».

Παράλληλα κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν «Ποιος τελικά αποφασίζει για την κατανομή των πόρων σε επιμέρους δράσεις; Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Διεθνείς Οργανισμοί; Ποιος φταίει που δεν υπάρχουν μαθήματα ελληνικών για ενηλίκους; Ποιος φταίει που ελάχιστοι πρόσφυγες έχουν λάβει τα εφόδια ώστε να σταθούν μόνοι στα πόδια τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή; Ποιος φταίει που οι μετανάστες κυκλοφορούν στη χώρα ανεξέλεγκτοι; Και ακόμη τι είναι αυτά για τα οποία κάνουν λόγο ο κ.Βουδούρης, ο κ.Ηλιόπουλος και άλλοι δικοί σας συνεργάτες περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων; Τι είναι αυτά; Θα μας πείτε;».

Τέλος, υποστήριξε πως «η διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού ζητήματος αποδείχτηκε η λυδία λίθος της απανθρωπιάς και της ανικανότητας που διακατέχει την κυβέρνηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.