Ειδησεογραφικό site

Λονδίνο: Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ κόστους 1 δις δολαρίων που ο Τραμπ απεχθάνεται

59

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Βρετανία, όπου επρόκειτο να εγκαινιάσει τη νέα αμερικανική πρεσβεία.

Σε ένα tweet την Πέμπτη, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε πουλήσει την πρώην αμερικανική πρεσβεία «για ψίχουλα και έχτισε την καινούρια σε κακή τοποθεσία».

Στην πραγματικότητα η απόφαση να πωληθεί η παλαιά πρεσβεία λήφθηκε κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Τζορτζ Μπους, για λόγους ασφαλείας.

Η νέα πρεσβεία, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 16 Ιανουαρίου, κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και είναι η ακριβότερη πρεσβεία που χτίστηκε ποτέ.

Η παλιά αμερικανική πρεσβεία, στην περιοχή Mayfair, που άνοιξε το 196ο και ο Τραμπ χαρακτήρισε ως «την ομορφότερη πρεσβεία στην καλύτερη τοποθεσία».

Η νέα πρεσβεία σχεδιασμένη από τον Τζέιμς Τίμπερλεϊκ.

Ο σχεδιαστής δήλωσε ότι ήθελε να αποπνέει «διαφάνεια, ανοικτότητα, ισότητα» και ότι εμπνεύστηκε από τα ευρωπαϊκά κάστρα (δημιούργησε και τάφρο).

Η πρεσβεία βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από το δρόμο.Έχει τάφρο με καταρράκτες και βαθιά χαντάκια που θα μπορούσαν να σταματήσουν την πορεία ενός φορτηγού παγιδευμένου με εκρηκτικά, ενώ από την άλλη πλευρά προστατεύεται με τείχος.

Το κτίριο παράγει επίσης περισσότερη ενέργεια από αυτήν που καταναλώνει μέσω των ηλιακών πάνελ που βρίσκονται στην κορυφή του κτιρίου και το λευκό του περίβλημα είναι ένα πολυμερές πλαστικό που αυξάνει την ενεργειακή του απόδοση.

Σύμφωνα με την Post, το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με γυαλί, αποσπάσματα του Συντάγματος, νέον γλυπτά, αναπαλαιωμένους πάγκους από τικ, γρανίτη Κορνουάλης και εσωτερικούς κήπους που παραπέμπουν στο Grand Canyon και σε τοπία από την νοτιοδυτική έρημο των ΗΠΑ. Η πρεσβεία έχει δικό της μπαρ, γυμναστήριο και ταχυδρομείο.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.