Ειδησεογραφικό site

Λάμπρου για Κουφοντίνα: Φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό

82

Επανέρχεται ο Πάνος Λάμπρου στο ζήτημα του κειμένου των 17 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο στηρίζουν τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα και το οποίο προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη και αντιδράσεις εντός του κόμματος. Ο κ. Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των συγγραφέων του κειμένου, με ανάρτησή του απαντά σε όσους εντός της Κουμουνδούρου άσκησαν κριτική.

«Άλλος λέει «δικαιωματιστές βγάλτε το σκασμό», άλλοι, ευτυχώς λίγοι, σχολιάζουν εναντίον μας, υιοθετώντας το σύνολο της επιχειρηματολογίας της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Θέτουν μάλιστα αυτό το ανόητο ερώτημα, «αν ήταν ένας ακροδεξιός θα λέγατε τα ίδια;» Και όταν απαντάς, «ναι τα ίδια γιατί τα δικαιώματα δεν έχουν σύνορα, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου» τότε μπερδεύονται και κάτι ψελλίζουν για την ώρα, που δεν είναι…. κατάλληλη. » σημειώνει, μεταξύ άλλων και καταλήγει: «Α, φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό. Όποιοι θέλουν να σιγήσουν ας το κάνουν. Δικαίωμα τους είναι άλλωστε….
Ολόκληρη η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου

Κι όμως, αυτή είναι η ώρα. Άλλος λέει «δικαιωματιστές βγάλτε το σκασμό», άλλοι, ευτυχώς λίγοι, σχολιάζουν εναντίον μας, υιοθετώντας το σύνολο της επιχειρηματολογίας της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Θέτουν μάλιστα αυτό το ανόητο ερώτημα, «αν ήταν ένας ακροδεξιός θα λέγατε τα ίδια;» Και όταν απαντάς, «ναι τα ίδια γιατί τα δικαιώματα δεν έχουν σύνορα, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου» τότε μπερδεύονται και κάτι ψελλίζουν για την ώρα, που δεν είναι…. κατάλληλη.

Όπως τότε με τη συμφωνία των Πρεσπών. «Μα καλά είναι ώρα αυτή να ανοίξουμε τέτοιο ζήτημα;» έλεγαν και τότε. Όπως με το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια ή τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ή με τον Νίκο Φίλη, που είχε ανοίξει ως υπουργός το ζήτημα με την εκκλησία. Ή με το νόμο Παρασκευόπουλου για τις φυλακές. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις καταλήψεις και την αστυνομοκρατία. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, για τους ρομά (κάνουν φασαρία βρε αδελφέ), για τους ανάπηρους, τους άστεγους…

Δεν είναι η ώρα, δεν είναι η ώρα, δεν είναι η ώρα. Μονότονες, εκνευριστικά μονότονες ατάκες…. Χαλάνε την εικόνα μας στο κέντρο, μας γυρνάτε στο 3%. Ίδια επιχειρήματα με αυτά του Μπογδάνου, ο οποίος δίνει…. συμβουλές στον Α. Τσίπρα να μας διαγράψει για να γίνει το κόμμα μας «κανονικό», δηλαδή συστημικό, δηλαδή ένα από όλα τα άλλα, χωρίς ψυχή, χωρίς άποψη, χωρίς ανατροπές

Τα σχόλια είναι κλειστά.