Ειδησεογραφικό site

Κύμα εγκληματικότητας και εκτεταμένα επεισόδια στη Σουηδία

180

Τρεις εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, η σκανδιναβική χώρα έχει παραδοθεί κυριολεκτικά στις φλόγες – Εκτεταμένα επεισόδια σε πολλές πόλεις το βράδυ της Πέμπτης

Σκέψεις για έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας κάνει η κυβέρνηση της Σουηδίας, μετά το νέο «κύμα» εγκληματικότητας που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα, με αποκορύφωμα το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια σε πολλές πόλεις, ενώ τουλάχιστον 22 αυτοκίνητα έγινα παρανάλωμα του πυρός.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο και ότι απέτυχε να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να προσφέρει ασφάλεια στους Σουηδούς πολίτες, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που συνδέουν την έξαρση της εγκληματικότητας με την αύξηση των προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία χρόνια.

Δείτε βίντεο με αυτοκίνητα που έχουν παραδοθεί στις φλόγες…

Μέσα σε ένα βράδυ, την Πέμπτη, παραδόθηκαν στις φλόγες τουλάχιστον 22 οχήματα σε διάφορες πόλεις, γεγονός που η αστυνομία θεωρεί ύποπτο, ενώ ανεπίσημες πηγές μιλούσαν ακόμη και για συντονισμένα χτυπήματα με στόχο την αποσταθεροποίηση.

Στο Τρολχάταν καταγράφηκαν τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα καμμένα, σε μία νύχτα που σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια σε διάφορους δρόμους. Άλλα τρία οχήματα κάηκαν στην περιοχή Κρονεγκάρντεν, ενώ ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν στο Τρέλεμποργκ, στο Βελίντζ, στο Χέλσινμποργκ, στο Κάλμαρ και στο Όξι, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας.

Όπως αναφέρουν τα σουηδικά ΜΜΕ, η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει καμία σύλληψη, ωστόσο η έρευνα μέσω των καμερών ασφαλείας συνεχίζεται, προκειμένου να αναγνωριστούν οι υπεύθυνοι.

Κάμερες ασφαλείας δείχνουν νεαρά άτομα με μάσκες να πυρπολούν αυτοκίνητα στη Στοκχόλμη και στο Γκέτεμποργκ.

Όλα αυτά συμβαίνουν τρεις εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα στη σκανδιναβική χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.