Ειδησεογραφικό site

Κουτσούμπας προς ΣΥΡΙΖΑ: Ταυτίζεστε με τη ΝΔ σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές

3.014

Και αυτή η συνταγματική αναθεώρηση υπηρετεί το αστικό σύστημα είπε από το δήμα της βουλής ο γραμματέας του ΚΚΕ

Όλες οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος που έχουν γίνει και γίνονται έχουν στόχο την υπηρέτηση της ανάγκης του αστικού συστήματος, τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε κατά την ομιλία του στη βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, όσους καυγάδες και αν στήσετε εδώ μέσα δεν μπορείτε να κρυφτείτε.

Ταυτίζεστε παρά τις διαφοροποιήσεις και θέλετε αντιλαϊκές κυβερνήσεις ακόμα και μειοψηφίας και να υλοποιείται ο σκοπός χωρίς εμπόδια και παρεμβολες. Πλασάρετε τις προτάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σαν έρχονται σε σύγκρουση με το παλιό, ακόμα και εκείνες που λέτε ως αντιφιλελευθερες, δεν είναι όσο λέτε.

Εμείς και σε αυτή τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη μερική τροποποίηση άρθρων για τα εργασιακά και καταθέσαμε προτάσεις τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και για το δικαίωμα της απεργίας. Ένας βασικός άξονας των προτάσεων μας, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, είναι στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας για τα οποία δεν τολμάτε εσείς της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αγγίζετε, και αφορά το 26 και 27 των άρθρων του Συντάγματος.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε ζήτημα της Βουλής και αποφάσεων από το λαό και εδω κατέθεσαμε αναλυτικές προτάσεις, είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: επειδή η υποκρισία σας περισσεύει τι απέγιναν οι προβλέψεις του Συντάγματος που αφορούσαν τις εκπρόθεσμες τροπολογίες και τα κατεπείγοντα νομοσχέδια, για όλα τα παραβιάζετε με διάφορα προσχήματα. Έτσι κυβερνήσατε με φαστ τρακ διαδικασίες, είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε πως παρέγινε την τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, δεν πρέπει να συγκεντρωθεί το 180 που θα επιτρέψει τελικά στην επόμενη κυβέρνηση να αλλάξει σημαντικές διατάξεις, διότι, όπως είπε, δε σας έχουμε μία εμπιστοσύνη γιατί, όλοι σας παρά τις διαφορές σας, υπηρετείτε τα μεγάλα συμφέροντα και δεν θα σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη για το τι θα αλλάξετε στην επόμενη Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.