Ειδησεογραφικό site

Κορωνοϊός: Εφιαλτικά σενάρια για την παγκόσμια οικονομία -Πάνω από 25 εκατ. θα μείνουν άνεργοι

37

«Ομπρέλα» προστασίας, για τις άμεσες επιπτώσεις από την πρωτοφανή κρίση, ανοίγουν τα μέτρα που έχει ενεργοποιήσει ως τώρα το οικονομικό επιτελείο για τους εργαζόμενους.Ωστόσο, είναι προφανές ότι η μάχη της απασχόλησης θα δοθεί από το δεύτερο εξάμηνο και μετά, όταν η οικονομία βγει από την καραντίνα. Οι προβλέψεις από αναλυτές, διεθνείς οργανισμούς, επενδυτικές τράπεζες είναι πραγματικά εφιαλτικές για τον κίνδυνο να χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο βωμό του κορωνοϊού.

Πάνω από 25 εκ. θα μείνουν άνεργοι από την κρίση του κορωνοϊού
Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ILO για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όπως την αναδεικνύει το εβδομαδιαίο δελτίο του ΕΛΙΑΜΕΠ, εκτιμάται πως οι ώρες εργασίας θα μειωθούν κατά 6,7% παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, ποσοστό που ισοδυναμεί με εργασία πλήρους απασχόλησης 230 εκατομμυρίων εργαζομένων!
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι μιλάμε για τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, με τους νέους υπολογισμούς να δείχνουν ότι οι νέοι άνεργοι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 25 εκατομμύρια! Μόνο στην Ευρώπη εκτιμάται ότι μπορεί να χαθούν ως και 15 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης!

Τα σχόλια είναι κλειστά.