Ειδησεογραφικό site

Κόντρα Πολάκη – Άδωνη: Αν έχει τα κότσια, να τα πούμε στη Βουλή

34

Αμέσως σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας συνέχεια την κόντρα των δύο με αφορμή την κατάσταση στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο κύριος Πολάκης επιχείρησε να εξηγήσει γιατί αρνείται την άρση της ασυλίας του, που ζητά ο κύριος Γεωργιάδης εξαιτίας των δηλώσεών του αναφορικά με διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. «Εκεί που μας χρωστούσαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι», είναι η «απάντηση» του Παύλου Πολάκη, ο οποίος συνέχεια μάλιστα ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη «αν έχει τα κότσια», όπως είπε χαρακτηριστικά, «να μαζέψει 30 υπογραφές βουλευτών για να αρθεί η υπουργική μου, να πάω με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της βουλής αυτά που είπα εκεί μέσα, στην επιτροπή δεοντολογίας ζητώντας σαφώς και αποδεικνύοντας το γιατί δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου».

Ο κύριος Γεωργιάδης λίγη ώρα αργότερα ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το θέμα στην Βουλή.

Η υπόλοιπη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στο «North 98.0»:
-Για την κόντρα με τον Αδωνι Γεωργιάδη:
Γιατί εκεί που μας χρωστούσαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι. Δηλαδή εγώ καταγγέλλω με επίσημα στοιχεία ότι ο κ. Γεωργιάδης διόρισε συγκεκριμένα 23 άτομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα και διευθύνσεις  τα οποία όλα έφυγαν λίγες ημέρες πριν φύγει αυτός από το υπουργείο, υπάρχουν έχουν κατατεθεί αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα, έχουν υπάρξει και άλλα στοιχεία, τα οποία έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που έφτιαξε ο κ. Γεωργιάδης για την τιμολόγηση των φαρμάκων αυτά τα πράγματα έχουν πάει στους εισαγγελείς δηλαδή προσέξτε που έχουμε φτάσει, και είναι προφανές ότι θα αρνηθώ την ασυλία διότι θα πρέπει η Δικαιοσύνη να πάρει θέση σε αυτά που τα έχει πολύ καιρό στα χέρια της και μετά να αρθεί η δικιά μου ασυλία.

Δηλαδή είναι σαν να βλέπω τον δολοφόνο, να τον καταγγέλλω και να μου κάνει μήνυση ο δολοφόνος. Και να εγκαλούμε εγώ γιατί δεν αίρεται η ασυλία μου, που κανονικά επειδή είμαι υπουργός θα έπρεπε να πάει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με την έννοια της άρσης της βουλευτικής ασυλίας, αν έχει τα κότσια ο κ. Γεωργιάδης γιατί δυστυχώς στην επιτροπή δεοντολογίας δεν μαγνητοσκοπείται ούτε μεταδίδεται, λοιπόν εγώ θέλω αν μπορεί να μαζέψει 30 υπογραφές βουλευτών για να αρθεί η υπουργική μου, να πάω με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της βουλής αυτά που είπα εκεί μέσα, στην επιτροπή δεοντολογίας ζητώντας σαφώς και αποδεικνύοντας το γιατί δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου.

Δηλαδή πιάνω τον δολοφόνο να κλέβει, πιάνω τον άλλον να έχει κάνει λαμογιά το στέλνω στον εισαγγελέα, και θα εγκληθώ εγώ γιατί το έκανα, γιατί σε αυτό το σημείο του απόλυτου παραλογισμού έχουμε φτάσει.

-Για την ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ είναι οι εκπρόσωποι ενός παλιού και σάπιου  μιας παλιάς και σάπιας γραφειοκρατίας που ήταν οργανικό στοιχείο του προηγούμενου πελατειακού και  πολιτικού συστήματος που κυβερνούσε τη χώρας αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας.

Βλέπετε τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Κάνει πανελλαδική κινητοποίηση και μαζεύει  15 άτομα 10 μπαλόνια και 20 μουλάρια. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν καταλάβει πλήρως την προσπάθεια που κάνουμε με τον Ανδρέα Ξανθό εδώ και ενάμιση χρόνο  και δεν συμμετέχουν  στις κινητοποιήσεις  που κάνει  μια γραφειοκρατία που έχει χάσει τα προνόμιά της.

Ο τρόπος με τον οποίο πολιτευόταν η ΠΟΕΔΗΝ τα προηγούμενα χρόνια,  ήταν ουσιαστικά μια συνδιοίκηση  του συστήματος  και ένα  καθεστώς εξυπηρετήσεων ,  ρουσφετακίων  μετακινήσεων , μετατάξεων σε επιτροπές νοσοκομείων   αυτό το πράγμα έχει κοπεί.
Το δεύτερο πράγμα που γεννά την ιστορία αυτή  την επίθεση που δεχόμαστε από πάρα πολλά ΜΜΕ  είναι ότι : Έχουμε σταματήσει το ροή μαύρου διαφημιστικού χρήματος προς μία πλειάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης η οποία διακινούνταν μέσα κυρίως του ΚΕΕΛΠΝΟ και βέβαια με τα πολιτικά  μέτρα που παίρνουμε για το φάρμακο, μειώνεται η αρχίζουν να ανακαλύπτονται κάποια πράγματα διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεράστια έρευνα σε εξέλιξη για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ και δεν είναι μόνο η ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι και άλλες εταιρίες  οι οποίες πρακτικά είχαν σε PAY ROLL δεκάδες ΜΜΕ ανά τη χώρα και αυτή τη στιγμή αυτό το πράγμα και δυσκολεύεται και κόβεται.  Όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 χρονιά της κρίσης έδωσε 6 εκ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη σε κάποια ΜΜΕ της Αθήνας ή της επαρχίας, αυτοί οι άνθρωποι είναι που φωνάζουν  γιατί αυτή η ροή του χρήματος έχει κοπεί. Μετακινούμε πόρους προς  πραγματικές ανάγκες δεν διαθέτουμε πόρους για να μας λιβανίζουν. Γιατί αν τους τα διαθέταμε θα μας λιβανίζανε να είστε σίγουροι.

-Για τον τρόπο αντιπαράθεσης που επιλέγει
Ο καθένας είναι ότι κουβαλάει μέσα του σαν αντίληψη σαν χαρακτήρας, σαν πιστεύω και σαν τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται.  Εγώ συμμετέχω σε μια κυβέρνηση έχω βάλει πλάτη για κάποια πράγματα, δεν είμαστε μόνο υπουργοί, όλοι βάζουν την ίδια πλάτη  τα μέλη της κυβέρνησης δεν είναι μόνο για το δικό τους υπουργείο  αλλά είναι για να υπερασπίζουν και να προωθούν το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής  το οποίο προσπαθούμε μέσα από έναν τρομερό πόλεμο  να συνεχίσουμε και να αλλάξει σελίδα αυτή η χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.