Ειδησεογραφικό site

Κομισιόν και Γερμανία στηρίζουν Γιούνκερ: Ήταν κράμπα και ισχιαλγία

2.643

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μίλησε για σκανδαλοθηρία σε βάρος του προέδρου Γιούνκερ

Επισήμως τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα της δυσκολίας του προέδρου Γιούνκερ να ανεβεί στο βάθρο κατά τη διάρκεια της Συνόδου στο ΝΑΤΟ (χρειάστηκε τη βοήθεια άλλων ηγετών).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά, η δυσκολία του οφείλεται σε μια χρόνια ισχιαλγία (σημειώνουμε πως ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ είχε ένα σοβαρότατο τροχαίο το 1989 βάζοντας τον σε κώμα για δύο εβδομάδες) και μια κράμπα, η οποία του προκάλεσε έντονο πόνο.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε πως έπειτα από μια σύντομη ξεκούραση ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ επέστρεψε στο πρόγραμμα του, πηγαίνοντας στο δείπνο των ηγετών και την επόμενη ημέρα εκτελώντας όλα τα καθήκοντα του κανονικά.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που έγραφαν πως ο Γιούνκερ ήταν μεθυσμένος, κάνοντας λόγο για δημοσίευματα «δίχως τακτ» και σκανδαλοθηρία σε βάρος του πρόεδρου της Κομισιόν, «φωτογραφίζοντας» βρετανικές εφημερίδες τάμπλοιντ.

Πάντως το πρόγραμμα του κ. Γιούνκερ είναι γεμάτο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς θα επισκεφτεί το Πεκίνο και το Τόκιο και έπειτα τη Μαδρίτη.

Η δήλωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ

Τη στήριξή της στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση διά στόματος του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.
«H κυβέρνηση της Γερμανίας έχει πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο της Κομισιόν», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.
Ερωτηθείς να σχολιάσει την κατάσταση της υγείας του επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο Ζάιμπερτ έσπευσε να τονίσει ότι το Βερολίνο στηρίζει Γιούνκερ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.