Ειδησεογραφικό site

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού στο κέντρο της Αθήνας

40

Στο κλείσιμο έξι σταθμών του Μετρό (γραμμές 1,2,3) προχώρησαν οι αρμόδιοι, κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, πρόκειται για τους σταθμούς «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ διευκρίνισε ότι από τις 21:00 έως το τέλος της βάρδιας «θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό – Ηλεκτρικού Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Βικτώρια, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο. Επιπλέον, από τις αστυνομικές δυνάμεις διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι».

 

Εως αργά το βράδυ της παραμονής πολύς κόσμος βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, είτε για να κάνουν τα τελευταία ψώνια, είτε απλά για να κάνουν μια βόλτα στην στολισμένη Αθήνα. Η Αστυνομία προχωρούσε σε συστάσεις στους πολίτες να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έκανε και ελέγχους για να δει αν όλοι έχουν στείλει το απαραίτητο μήνυμα μετακίνησης.

Μετά τις 22:00 η μετακίνηση απαγορεύεται και οι πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι τους, έως τις 05:00 το πρωι. Η Αστυνομία σε όλο αυτό το διάστημα θα βρίσκεται παντού και θα πραγματοποιεί πολύ αυστηρούς ελέγχους, καταλογίζοντας πρόστιμο 300 ευρώ σε όσους πιαστούν να κυκλοφορούν χωρίς λόγο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.