Ειδησεογραφικό site

Κύπρος: Κατασχέθηκε αιγυπτιακό αντικείμενο του 13ου αιώνα π.Χ.

26

Το αγγείο εντοπίστηκε στην κατοχή ενός Ελληνοκύπριου, ο οποίος δήλωσε άγνοια

Η Κυπριακή Αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε, αρχαίο αιγυπτιακό αγγείο, ανεκτίμητης αξίας του που ανάγεται στο 13ου αιώνα π.Χ. που εξήχθη από την Αίγυπτο παράνομα.

Σύμφωνα με τη κυπριακή αστυνομία στις 24 Μαρτίου 2017 οι αρχές της Αιγύπτου με αίτημα δικαστικής συνδρομής ζήτησαν από τις Κυπριακές αρχές, τον εντοπισμό και την κατάσχεση ενός αρχαίου αιγυπτιακού αγγείου που απεικονίζει τον Ραμσή τον Β’, της 19ης Δυναστείας της  Αιγύπτου.

Το αγγείο σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, αποτελεί προϊόν παράνομης ανασκαφής από πόλη της Αιγύπτου και βγήκε από τη χώρα παράνομα. Από πληροφορίες που εξασφάλισαν οι αιγυπτιακές αρχές το αγγείο βρισκόταν στην κατοχή Ελληνοκύπριου, ο οποίος ωστόσο αρνείτο ότι το κατείχε.
Η Αστυνομία εξασφάλισε σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες δηλαδή στις 28 Μαρτίου και στις 12 Οκτωβρίου 2017, δικαστικά εντάλματα έρευνας στο σπίτι Ελληνοκύπριου χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Σήμερα γύρω στις 11 το πρωί κατόπιν πληροφορίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και παρέλαβαν το συγκεκριμένο αγγείο το οποίο παραδόθηκε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κύπρου με σκοπό να επιστραφεί στην Αίγυπτο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.