Ειδησεογραφικό site

ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρουλάκης αποφασίζει για τους 5 της γραμμής κρούσης στη Βουλή – Όλα τα σενάρια και η ονοματολογία

168

Με την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής να συνεδριάζει αύριο στις 4 το απόγευμα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να θέλει τα πρώτα δείγματα γραφής του να τύχουν ευνοϊκής υποδοχής, φουντώνει η ονοματολογία σχετικά με την επιλογή των ανθρώπων που θα συγκροτήσουν την ομάδα κρούσης του κόμματος στη Βουλή.

Το περιβάλλον του νέου προέδρου αποφεύγει να διαρρεύσει πληροφορίες για τις αποφάσεις, που ελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χαριλάου Τρικούπη μετά από τρίωρη συνεδρίαση των επιτελικών στελεχών. Ωστόσο είναι σαφές και από το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών ότι οι επιλογές κινούνται ανάμεσα σε έξι επτά στελέχη από το σύνολο των 22 βουλευτών του κόμματος.

Η διάταξη των δυνάμεων στο κοινοβούλιο, πέρα από το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη απόφαση του προέδρου, αποτελεί και ένα κρίσιμο στοίχημα, καθώς ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και άρα η έκφραση της νέας ηγεσίας στη Βουλή θα είναι εξ ορισμού δύσκολη. Όπως λέει στέλεχος της νέας ηγετικής ομάδας, «ο πρόεδρος λειτουργεί με συνθέσεις και όχι με ισορροπίες».

Ακόμα δεν είναι αποσαφηνισμένο εάν το ρόλο του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας θα αναλάβει (δια ψηφοφορίας πάντα) ο Κώστας Σκανδαλίδης ή ο Μιχάλης Κατρίνης, με οποιαδήποτε άλλη επιλογή να θεωρείται ως η απόλυτη έκπληξη.

Οι άλλες θέσεις, που θα καλυφθούν στη Βουλή είναι αυτές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του αναπληρωτή του, του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του επίσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να μπουν στην «πεντάδα» δύο γυναίκες, καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει τουλάχιστον μία στις επιλογές. «Θέλουμε άρωμα γυναίκας και μάλιστα έντονο» σημείωνε προεδρική πηγή, αφήνοντας την φαντασία να συνεπάρει το ρεπορτάζ, όπως ακριβώς κάνει ένα φινετσάτο άρωμα, κατά προτίμηση προφανώς γαλλικό.

Για την ή τις θέσεις των γυναικών κυκλοφορούν τα ονόματα της Ευαγγελίας Λιακούλη, της Χαράς Κεφαλίδου και της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Βουλευτές που παίζουν για ρόλους θεωρούνται οι Απόστολος Πάνας, Γιώργος Φραγγίδης και ίσως Γιώργος Μουλκιώτης.

Είναι άγνωστο εάν θα αξιοποιηθεί (και αν το θέλει βέβαια) σε κάποια θέση ο Χάρης Καστανίδης, για τον οποίο υπάρχει εκτίμηση στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη. Συνάγεται φυσικά απ’ όλες τις πληροφορίες ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου παύεται από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι διάθεση του νέου επιτελείου της Χ. Τρικούπη είναι να παραμείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος τομεάρχης Εξωτερικών, εφόσον το επιθυμεί βεβαίως και ο ίδιος.

Όσο για τις αλλαγές στο κόμμα, οι όποιες κινήσεις θα γίνουν με τον καιρό, χωρίς να υπάρχει βιασύνη. Πάντως το θρίλερ με τον ή τη νέα εκπρόσωπο τύπου έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά ονόματα να κυκλοφορούν.

Ο Παναγιώτης Βλάχος θα έχει την ευθύνη του τομέα επικοινωνίας, αλλά το πρόσωπο που θα αναλάβει την ενημέρωση κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Η πληροφορία για αξιόλογη και πολύ γνωστή δημοσιογράφο μεγάλου ιδιωτικού καναλιού( Μαρία Σαράφογλου) , διαψεύδεται από το περιβάλλον του νέου προέδρου, ο οποίος πάντως εξέταζε από καιρό τη συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς όμως ποτέ να ανοίξει τα χαρτιά του και να φανερώσει προθέσεις, πολύ περισσότερο αποφάσεις. Ότι θα ήθελε γυναίκα πάντως στη θέση αυτή είναι σίγουρο, αν και τα σχέδια πολλές φορές παραμένουν επί χάρτου

Τα σχόλια είναι κλειστά.