Ειδησεογραφικό site

Και ο μπαμπουίνος ξέρει… να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο!

132

Καθώς τα ζώα δεν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με λόγια, μερικές φορές είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να τα καταλάβουν. Παρόλα αυτά στην περίπτωση αυτού του μπαμπουίνου, το μήνυμα ήταν ολοφάνερο και σαφές.

Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο στην χαρακτηριστική -αγανακτισμένη- χειρονομία σε ένα αυτοκίνητο με τουρίστες που απομακρύνθηκε με ταχύτητα
O φωτογράφος άγριας ζωής, Leon Fouche τράβηξε αυτήν την φωτογραφία στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, στη Νότια Αφρική.
«Όταν έφυγα από δίπλα του και ο μπαμπουίνος σήκωσε το χέρι του και ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο, δεν πίστευα στα μάτια μου. Σχεδόν έμοιαζε σαν την χειρονομία στους ανθρώπους με αυτοκίνητα που πέρασαν, τον κοίταξαν και τώρα έφυγαν μακριά«, ανέφερε ο φωτογράφος.

«Είναι ο πιο κοινός μπαμπουίνος στην νότια Αφρική γνωστός ως «μπαμπουίνος chacma». Συνέβη όταν τον πλησίασα. Όταν είδα τι έκανε, σταμάτησα το αυτοκίνητο όσο πιο γρήγορα μπορούσα προσέχοντας μην τον τρομάξω, εστίασα με τη φωτογραφική μου μηχανή και τράβηξα γρήγορα τη φωτογραφία. Ευτυχώς ο μπαμπουίνος συνέχισε να κάνει τη χειρονομία για μερικά δευτερόλεπτα. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το ξαναδώ αυτό στη ζωή μου. Ίσως σε ζωολογικό κήπο, αλλά όχι στην άγρια ζωή», πρόσθεσε ο φωτογράφος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.