Ειδησεογραφικό site

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ): Με την ίδια συνταγή της παροχολογίας ο κ. Τσίπρας

23

«Οι πολίτες ακούγοντας τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, κατανοούν ότι το μόνο κόμμα το οποίο δεν επιδόθηκε σε ‘’κρεσέντο’’ υποσχέσεων παροχών και εξαγγελιών είναι το ΠΑΣΟΚ».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο OPEN ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Εμείς από τον κ. Τσίπρα δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ακολουθεί, ως συνήθως, τη γνωστή συνταγή των λαϊκίστικων παροχών του, του ‘’θα δώσουμε τα πάντα όταν θα γίνουμε κυβέρνηση’’, την ώρα που η κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και απαιτείται ένα κοινωνικό δίχτυ συνοχής και προστασίας με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Εκεί έρχεται μόνο το ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες προτάσεις», σημείωσε.

«Είμαστε η μόνη παράταξη που κάναμε πρόταση η οποία ουσιαστικά είναι αντιδημοφιλής, όπως π.χ. με την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από 5% σε 15%, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αυτό το κοινωνικό δίχτυ συνοχής και προστασίας.

»Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε ίχνος αυτοκριτικής για το παρελθόν του κόμματός του, όπως π.χ. σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας με το νόμο Κατσέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει», πρόσθεσε.

«Σε αυτό το πεδίο – υπενθυμίζω πως – ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του, έφερε ένα πλαίσιο ‘’προστασίας’’ πρώτης κατοικίας που ‘’κατάφερε’’ όλο κι όλο… 1200 ρυθμίσεις σε 2,5 χρόνια», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε:

«Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ έχει φέρει κι εφαρμόζει ένα πλαίσιο εξωδικαστικού που κατάφερε μόλις… 1400 ρυθμίσεις σε 1,5 χρόνο! Αυτά είναι τα πενιχρά αποτελέσματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας την 7ετία που κυβερνούν».

Για το σενάριο συγκυβέρνησης
Αναφορικά με το σενάριο συγκυβέρνησης, ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι «εμείς θα περιμένουμε να μιλήσουν οι Έλληνες πολίτες. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα καταθέσουμε. Μην περιμένετε από το ΠΑΣΟΚ πρόταση συμμετοχής σε κυβέρνηση. Αλλά ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εγκαλούν το ΠΑΣΟΚ ότι υποτιθέμενα δεν έχει στάση ευθύνης απέναντι στην χώρα. Το ΠΑΣΟΚ, επανειλημμένα, όταν χρειάστηκε ‘’έβαλε πλάτη’’ για τη χώρα, πληρώνοντας δυσανάλογο πολιτικό κόστος.

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα των υποκλοπών υποστήριξε:

«Είναι πολιτικά ανοίκειο να καλούν τα στελέχη της ΝΔ να πληροφορηθεί ιδιωτικά ο κ. Ανδρουλάκης το λόγο παρακολούθησης του. Εμείς την ίδια στιγμή έχουμε ζητήσει να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με τον πλέον θεσμικό τρόπο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Από την ΑΔΑΕ, ωστόσο, πληροφορούμαστε ότι δεν υπάρχει φάκελος! Ότι δεν υπάρχει το αρχείο, για το περιεχόμενο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη!

»Στην ουσία τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν επιδοθεί σε μια χυδαία προπαγάνδα για ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει ούτε αρχείο, ούτε φάκελος!

Την ίδια στιγμή υπάρχουν ξεκάθαρες σχέσεις ανάμεσα στο Μαξίμου και σε αυτούς που εμπορεύονται το Predator και άλλα παράνομα λογισμικά. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτιστεί και να συγκαλυφθεί η υπόθεση, όμως δεν θα της περάσει», κατέληξε

Τα σχόλια είναι κλειστά.