Ειδησεογραφικό site

Καταιγίδα σκανδάλων: Και στον Πιερ Μοσκοβισί χάρισαν πολυτελή κοστούμια

31

Ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Πιερ Μοσκοβισί μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα πολυτελή κοστούμια.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Canard enchaîné της Τετάρτης, 22 Μαρτίου, ο γάλλος Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί έλαβε δώρο πολυτελή κοστούμια από έναν φίλο.
Τα κοστούμια αγοράστηκαν στον ίδιο ράφτη όπου και ο Φιγιόν αγοράζει τα δικά του, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού. Στον εν λόγω ράφτη, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ίδια εφημερίδα, ο γάλλο-λιβανέζος δικηγόρος Robert Bourgi πρόσφερε δύο κοστούμια αξίας 12.000 ευρώ στον Φρανουσά Φιγιόν. Αυτό το «δώρο» προκάλεσε επιπλέον δικαστική έρευνα για τον Φιγιόν, η οποία προστίθεται στην έρευνα για τις αργομισθίες της συζύγου του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πιέρ Μοσκοβισί έλαβα δώρο τα κοστούμια πριν από το 2012, εποχή κατά την οποία οι πολιτικοί δεν ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν δωρεές στις γαλλικές αρχές.


Ο Πιέρ Μοσκοβισί ρωτήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες για την αποκάλυψη της εφημερίδας Canard enchaîné και δήλωσε ότι δεν ενοχλήθηκε από τις αποκαλύψεις.
«Δεν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος για να μιλήσουμε γι’αυτή την υπόθεση. Αλλά δεν είμαι καθόλου ενοχλημένος αφού πρόκειται για πραγματικά δώρα, από πραγματικούς φίλους, στο πλαίσιο της ιδιωτικής μου ζωής» δήλωσε.
Οταν ρωτήθηκε αν αυτά τα δώρα έγιναν χωρίς κάποιο αντάλλαγμα, ο Μοσκοβισί απάντησε: «Μα είναι προφανές».
Η εφημερίδα Le Canard enchaîné ισχυρίζεται ότι ο Πιέρ Μοσκοβισί έλαβε τα εν λόγω δώρα από έναν διαπραγματευτή κρασιών για το προεδρικό και το πρωθυπουργικό μέγαρο.
«Δεν υπάρχει σχέση συμφερόντων ανάμεσά μας», ήταν η απάντηση του Μοσκοβισί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.