Ειδησεογραφικό site

Καταρρίπτεται πλήρως η επιχειρηματολογία Καμμένου-Τζούλη για το περιστατικό στην Μήλο – Ηχητικό

127

Την πλήρη αποδόμηση των ισχυρισμών της πλευράς Καμμένου για όσα συνέβησαν τον Δεκαπενταύγουστο στην Μήλο, σηματοδοτούν τα λεγόμενα δύο αυτοπτών μαρτύρων του περιστατικού στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και την εκπομπή «Ήταν Δίκαιο και Έγινε Πράξη», με τον Θανάση Φουσκίδη. Πρόκειται για τους Νίκο Μίχο και Γιώργο Κοραή, οι οποίοι διεμήνυσαν επωνύμως και ξεκάθαρα πως οι πολίτες που εκδήλωσαν την οργή τους για την στάση του άλλοτε συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα έναντι του μακεδονικού ζητήματος, αλλά και για την εν γένει πολιτική του, ήταν δίχως αμφιβολία κάτοικοι του νησιού, που επέλεξαν τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του πολυτελούς σκάφους του πρώην υπουργού στο λιμάνι, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν, «Προδότη μιζαδόρε, τα πούλησες όλα!», ενώ κάποιοι εκτόξευσαν κεσεδάκια με γιαούρτια στο πανάκριβο Ferreti. Μάλιστα οι δύο μάρτυρες τονίζουν ότι δεν είδαν καν τον κύριο Μαρινάκη στο λιμάνι την επίμαχη στιγμή, εοπιβεβαιώνοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, είναι άλλο ένα φθηνό κόλπο κι ένα από τα συνηθισμένα ψέματα, της πλευράς Καμμένου, ο οποίος είναι εκ νέου ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό. Για να ξεκαθαρίσω κάτι, εγώ δεν είμαι από τη Μήλο είμαι από Αθήνα. Εκείνο το βράδυ έτυχε να κάνω βόλτα με το γιο μου, γιατί είναι ένα ωραίο νησί και προσφέρεται . Και όπως κάναμε τη βόλτα εκεί που είναι όλα τα καραβάκια, εκεί που αράζουν τα γιωτ τα μεγάλα από τη μία μεριά και από την άλλη είναι οι καφετέριες και τα εστιατόρια. Και κάποια στιγμή ακούω φασαρία. Τι έγινε ρωτάω το γιο μου, μου λέει δεν ξέρω μπαμπά, πάμε. Τους ντόπιους τους εδώ καταλαβαίνω πώς είναι μην γελιόμαστε, όλοι τους καταλαβαίνουμε. Και βλέπω κάτι ανθρώπους και τον βρίζανε, προδότη και κάτι τέτοια. Του πετάγανε, κάτι είδα να φεύγει στον αέρα. Μην φανταστείς ότι ήταν και πολλοί, διάσπαρτοι καμιά δεκαριά άτομα. Και του φωνάζανε προδότη και μας πούλησε. Εγώ έτσι το κατάλαβα, ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει δεν με πειράζει. Εγώ ήμουν στα δέκα μέτρα, δεν πλησίασα παραπάνω, δεν ήθελα να πάω πιο κοντά ήμουν με το γιο μου, 17 χρονών, αλλά δεν θέλω φασαρίες, εγώ τις διακοπές μου κάνω εδώ και τίποτε άλλο.»

Σε ερώτηση πώς θα έβλεπε ο ίδιος ως πολίτης την εικόνα ενός υπουργού μνημονιακής κυβέρνησης να εμφανίζεται με πολυτελές σκάφος, απάντησε ότι «αν δεν ήμουν με το γιο μου, μπορεί να ήμουν και εγώ μέσα στους δέκα που τον φώναζαν προδότη. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Πατριώτες είμαστε, έλληνες είμαστε. Ο νοών, νοείτω.»

Σε ερώτηση για το αν διαπίστωσε βιοπραγίες ή αν επρόκειτο για εγκάθετους όπως υποστηρίζει η πλευρά Καμμένου απάντησε: «Εγώ ούτε Μαρινάκηδες είδα, ούτε μπράβους. Εγώ είδα δέκα απλούς πολίτες και τον φώναζαν προδότη. Αυτό είδα, και το τι γράφουν δεν με ενδιαφέρει. Δεν είναι και η πρώτη φορά που πάει κάπου (ο Καμμένος) και έχει γίνει αυτό, μην γελιόμαστε. Τώρα λέμε αυτά που έχουν γίνει όχι αυτά που δεν έχουν γίνει.»

Από την πλευρά του, ο κ. Κοραής επεσήμανε: «Δεν είμαι από τη Μήλο, έχουμε σπίτι και πάμε διακοπές. Έκανα τη βόλτα μου και είδα κόσμο να διαμαρτύρεται σε ένα σκάφος μπροστά. Αφού πλησίασα είδα κάποιον γνωστό εκεί, τον ρώτησα τι συμβαίνει και μου λέει είναι το σκάφος του Καμμένου και ο κόσμος διαμαρτύρεται για τη Μακεδονία και αυτά που έλεγε.»

Παράλληλα και ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπέπεσε στην αντίληψή του καμία βιαιοπραγία. «Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Την ώρα που πέρασα, απλώς ήταν οι συγκεντρωμένοι και διαμαρτύρονταν χωρίς ακρότητες. Η διαμαρτυρία είναι διαμαρτυρία, αλλά ακρότητες δεν είδα.»

Σε ερώτηση αν υπήρχαν εκπρόσωποι του Λιμενικού, απάντησε ότι «εκείνη την ώρα ήταν η αρχή, δεν ξέρω αν μετά πήγαν λιμενικοί.»

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «εγώ δεν είδα κανέναν άλλον από αυτούς που γράφονταν ή άκουσα. Δεν είδα πουθενά τον Μαρινάκη»

Τα σχόλια είναι κλειστά.